First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 16 april 2011

Right on time

Oke.. het was achteraf toch wel een beetje stressen, maar het is me gelukt. Gister morgen, een krap uurtje voor we in de benen moesten, is het me gelukt het huwelijkspresentje af te krijgen. En weet je wat ik nou zo mooi aan dit of een soort gelijk cadeau vind? Het is allereerst natuurlijk een persoonlijk gebaar, maar vervolgens blijkt het ook nog eens erg makkelijk te maken te zijn en - als je het goed aanpakt - is het ook nog eens geweldig lowbudget!

Haal voor dit persoonlijke presentje een reststukje stof (bijvoorbeeld linnen) uit de lappenmand, gebruik het internet om een leuke en gepaste afbeelding of kleurplaat te vinden en neem dit over op de uitgezochte lap stof. Gebruik borduurgaren wat je nog in huis hebt (er liggen vast wel ergens wat kleurtjes die je niet of nauwelijks hebt gebruikt) en ga aan de slag.

Dit prachtige patroon heb ik via Cindy mogen ontvangen

Voor de omlijsting kun je een fotolijst nemen die al jaren in je kast ligt of struin de plaatselijke kringloopwinkel door voor een mogelijk passender exemplaar. Je kunt er natuurlijk ook één halen bij bijvoorbeeld Xenos of Action.


Nu weet ik dat het laten inlijsten van een borduurwerk honderd keer mooier is dan hoe ik het werkje in de lijst heb gedaan, maar om heel eerlijk te zijn: wie kijkt er aan de achterkant van de lijst als deze eenmaal staat of aan de muur hangt? Dus werk het borduurwerk netjes af met de lockmachine of een zigzag-steek op de naaimachine en naai vervolgens de hoeken met de hand vast.


Plaats het borduurwerk in de lijst en verpak het geheel in een (in huis op voorraad zijnde) transparante verpakking en werk het vervolgens nog een beetje af met een paar (van eigen cadeautjes bewaarde) cadeaulinten.


Omdat ik dit keer een op de inrichting gerichte omlijsting wilde geven, ben ik naar de winkel gegaan en heeft dit huwelijkspresentje mij in totaal nog nét geen vijf euro gekost. Mooi budgetvriendelijk toch?

xxx Monique

15 opmerkingen:

 1. Absoluut mooi en ook al kost het niet zoveel, de tijd en aandacht die er in zitten zijn zoveel meer waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk geweldig !! het is je gelukt !! superrrrrr....goed gedaan meis.....geniet van een heerlijk weekend......liefs van mij....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind 'm prachtig geworden Monique! Ze zijn er vast heel blij mee.

  fijn weekend nog verder,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk cadeau hoor! En de waarde zit 'm denk ik niet in het geld maar in de tijd die je erin gestoken hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi persoonlijk cadeau, daar hou ik van, het is zo leuk om op deze manier creatief te zijn.

  Groetjes,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is heel erg mooi geworden en ik zou heel blij zijn met zo'n persoonlijk cadeau.
  In lijsten doen wij ook altijd zelf, ik vind het anders echt veel te duur en net wat je zegt aan de voorkant is het net zo mooi.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is juist t fijnst om te krijgen een cadeau dat met liefde gemaakt is!mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wateen mooi en bijzonder cadeau. De liefde die je er in hebt gestopt is onbetaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, het is je gelukt! Goed zeg.
  Een prachtig, persoonlijk cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als het dan ook nog gewaardeerd wordt... wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is echt prachtig geworden. Liefde die je erin stopt kost gelukkig niets, maar maakt het wel heel waardevol. Het zijn vaak de mooiste kado's.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar ben ik nog een keer. Heb een vraagje.
  Hoe zet jij de patronen over op de stof?
  Ik heb mijn laatste borduurwerk aardig verprutst.
  Alle kruissteken uitgeteld en als laatste wilde ik nog wat letters stitchen. Heb een hot-iron potlood en omdat ik geen kalkpapier had liggen heb ik patroonpapier gebruikt. Alles daaronder is nu vergeeld. Jakkie. Gaat er in de was ook niet meer uit. Weet jij aan andere manier of moet je voor zo'n potlood altijd kalkpapier gebruiken?
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Pauline: geeft niet dat je er weer bent hoor. Gezellig! ;o)

  Ik heb werkelijk geen idee wat je bedoelt met kalkpapier. Ik begon mijn eerste stitch werkjes met het overnemen door middel van carbonpapier, maar heb mijn laatste werk door middel van freezer paper gedaan.

  Je tekent het patroon op freezer paper, strijkt dat op je lap en trekt het daarna over door middel van je lap tegen het raam of op een lichtbak.

  Door jouw vraag bedenk ik me dat ik nog een blog wilde plaatsen over mijn laatste stitch werk. Zal het deze week proberen te plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je wel. Het blijft nog steeds een raadsel voor me. Maar ik probeer het uit te vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!