First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 30 april 2011

Nieuw leven

Acht dagen terug liet ik een paar foto's zien van mijn noeste arbeid: het zaaien van onze toekomstige maaltijden. Met daarbij natuurlijk de hoop dat we er dit jaar ook werkelijk weer goed van kunnen eten. Nou.. het eerste begin vind ik er in ieder geval al aardig hoopvol uit zien:

Afrikaantjes en suikermaïs

Bietjes

De pompoen van eigen zaden

De voor mij ozo traag groeiende tuinkers

En het mooiste vind ik nog dat ik - in navolging van mijn blog over het weer in beweging komen - elke dag ongemerkt mijn hand en/of armspieren aan het trainen ben. Want elke morgen en elke avond geef ik 'mijn kindjes' netjes wat water. Met de waterspuit wel te verstaan. Want zo voorzie ik elk plantje van een klein beetje water, in plaats van in één keer de hele boel te doen verzuipen. En op deze manier maak ik ook nog eens twee keer per dag aardig wat knijpbewegingen. Prima training toch?  ;o)


Oh.. en ja hoor.. bij ons wapperd 'ie ook!  ;o)

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, het kan niet snel genoeg gaan met dat groeien.
  En lepel is ook handig om plantjes de juiste hoeveelheid water te geven.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Herma: dat is inderdaad ook een prima methode, maar niet zo effectief voor de spiertjes! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die toekomstige maaltijden zien er goed uit zeg! Hier staat ook het een en ander :-)

  Fijn weekend! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha!! kijk dan !! het groeit echt snel !!...goed gedaan meis.......geniet van een heerlijk weekend...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat groeit alles al goed! Hier gaan de meeste plantjes ook prima, maar niet allemaal. Het is dan weer een uitdaging om de plantjes er toch bovenop te krijgen!
  Je moet dan met water spuiten wel af en toe van arm wisselen, anders krijg je maar 1 spierbal ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gaat goed in de vensterbank bij jou.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk vind ik het om die sprietjes boven te zien komen. Hier steekt ook van alles zijn koppie boven de aarde uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben de eerste sla en spinazie al gegeten, dus volhouden! Het is het wachten absoluut waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!