First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 25 maart 2011

Klein onderhoud

Om de draad maar weer gelijk goed en lekker op te pakken, heb ik zojuist mijn schoonmaakborstels zelf weer eens een kleine beurt gegeven. Ik ben een grote fan van houten borstels, gooi niet graag weg, dus zo af en toe hebben ook mijn schoonmaakattributen een onderhoudsbeurtje nodig.

Eerst waren de afwas- en schrobborstels aan de beurt, daarna pak ik de haarborstels ook maar gelijk even aan. Alles bij elkaar een kleine moeite, maar zeker een aanwinst voor je borstels, het milieu en de huishoudknip!


De borstels gaan in een badje van (heet) water met een dopje (15 ml) chloor of bleek. Ze mogen zo een half uurtje dobberen en moeten dan worden gedroogd. Zet ze het liefst in de zon te drogen, maar op het afdruiprek kan natuurlijk ook. Nadat ik eerst de haren uit de borstels heb gehaald, maak ik een nieuw badje voor de borstels en laat ook deze even lekker dobberen.

Terwijl mijn 'gereedschap' een lekkere schoonmaakbeurt krijgt, kan ik verder met allerlei andere bezigheden en sla ik zo twee vliegen in één klap. Multitasking toch?  ;o)

5 opmerkingen:

 1. Ik krijg acuut zin in de voorjaarschoonmaak als ik dit zo zie! hihi
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn weer helemaal fris en klaar om gebruikt te worden.
  Maar nu eerst...weekend *smile*
  Liefs, pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er nog gezellig uit ook, al die borstels bij elkaar.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijk fris klein onderhoud, leuk op de foto gezet.
  Een heel fijn weekend.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk he als je weer huishoudelijke dingetjes kunt doen na zo'n kraamtijd!

  Hoe is het met de roze wolk?

  Clarien

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!