First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 16 februari 2011

Baby update ~ de echo

Vanmiddag voor de eerder genoemde echo geweest. Op beeld was goed te zien dat onze grote kleine ondeugd nog steeds met het kontje naar beneden ligt en met het hoofd, de handen én de benen naar boven. Wordt het vast een ballerina!  ;o) 

Nee, gekheid.. alles is prima in orde (inmiddels gegroeid tot 2415 gram) maar leuk is het natuurlijk niet. Ik heb het idee dat die kleine uk inmiddels al wel drie keer in mijn buik heeft gedraaid. Tenminste.. ik heb nu drie keer een ontzettend druk en 'opvliegend' gevoel gehad, dus ga ik er eigenlijk van uit dat dat het is geweest. Eén keer de foute kant op, één keer weer goed en één keer weer fout. Met inmiddels zo'n lijf in je lijf móet je daar toch wel íets van merken?  ;o)


De stappen vanaf nu: mogelijk deze week nog naar het ziekenhuis voor een geforceerd draaiing, anders volgende week. Zo'n draaiing zegt trouwens nog niets: ukkie kan toch eigenwijs weer de verkeerde kant op draaien. Wat direct ook betekend dat hij of zij het al zelf vóór het ziekenhuisbezoek doet. En tja.. daar hopen we dan maar op.

Mocht de bevalling zich nu al aan gaan dienen, dan mag ik zelf de keuze maken tussen een natuurlijke bevalling of een keizersnede. Al zal er vanuit het ziekenhuis waarschijnlijk wel aangestuurd worden op de natuurlijke manier. Wie dan leeft, die dan zorgt denk ik maar, dus in deze heb ik nog geen beslissing genomen.

Ik hou me voor nu in ieder geval nog steeds lekker rustig, doe niet te gek en bid voor een goede (en zelf gedraaide) afloop. Oh.. en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!  ;o)

26 opmerkingen:

 1. Sterkte meid! Hoop dat het gaat zoals jij wilt, welke manier dat dan ook is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga voor je duimen dat "ie" de juiste richting zelf kan vinden. Spannend allemaal weer, en inderdaad wie dan leeft wie dan zorgt.
  Doe rustig aan, denk goed om jezelf.

  gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oudste waar ik net een blogje over schreef, heeft zich ook nog op het laatste moment gedraaid hoor. Het was een hoop gedoe in mijn buik en het deed best wel pijn maar die `zichtbare` voetjes deden toch maar mooi het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu al eigenwijs ;-) !
  En wat een mooie foto!
  Heel veel succes als het een draaiing wordt, dat lijkt me toch maar niks, brrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoop maar dat het eigenwijsje zelf nog even draait, maar mocht het er op z'n kop uit willen.
  Onze jongste lag (onverwacht) in stuit en kwam er gewoon ook uit hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Monique,
  Ik hoop dat het allemaal vanzelf gaat gebeuren. Ik duim in ieder geval voor je !!!
  Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop met je mee.
  Bij onze buren hadden we ook zo´n dwarsligger, maar toen ze naar het ziekenhuis wilden was het er al uit.
  Met 2 persweeen gelanceerd.
  dus ook al blijft het een stuit, dat wil nog steeds niets zeggen.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoop dat dit kleine eigenwijsje op tijd zijn draai weet te vinden. Ik zal voor je duimen lieve meis.
  Gelukkig dat verder alles goed is en je weer met een prachtige foto naar huis kon gaan.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat spannend, en wat een eigenwijsje...lekker liggen zoals hij/zij dat wil....
  Geniet nog lekker van het dwarsliggertje in je buik. Ik vond dat zo'n heelijk gevoel. Kan er nog wel eens heimwee naar hebben...lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het blijft dus spannend met jouw kleine dwarsliggertje.
  Maar rustig (voor zover je het rustig kan noemen) afwachten.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi fotootje Monique! Ik kan er niets van zeggen hoor, al heb ik vier kinderen. Je zult zien dat het menske zichzelf nog wel draait, en anders doen ze dat in het ziekenhuis echt wel heel voorzichtig. Laat het maar gewoon gebeuren, of je nu zorgen gaat maken of niet, je veranderd er niets aan. Ik zelf heb bij de laatste twee bevallingen ook gewoon alles laten gebeuren en het verstand op nul gezet en ben ook toen natuurlijk bevallen, thuis, en de laatste keer huilde de baby zelfs niet! Hij was gewoon zo rustig geboren. (ik snifte wel hoor!) Het was een supergeboorte en er waren zelfs geen hechtingen nodig.
  Ik begrijp dat ik lekker makkelijk zit te kletsen, maar als ik jou zo lees, ben je ook niet zo snel van slag. Succes met de koprol van minimensje!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto !! spannend he??......wat gaat het worden en wanneer......zucht.....ik wacht het geduldig af.......jij ook ???...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik duim met je mee!
  'k Moest hier heel wat bijlezen .... wat zijn je hexbloemekes al mooi gegroeid zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een eigenwijsje, vast een meisje....haha!
  Zeg maar even tegen hem/haar dat ie nu nog even z'n best moet doen op een koprol, mag hij/zij over een paar jaar op turnles!
  Het schiet wel al op he, succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ballerina, dus wordt het een dame?
  Oh Monique, ik hoop dat het afloopt zoals jij dat graag wilt... Maar hoe dan ook dat het gewoon niet alleen een happy end maar ook een happy (en makkelijke) bevalling wordt...
  Liefs en sterkte,

  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een verhaal!! Mijn jongste dochter, nu ook al weeer een volwassen meid, draaide een paar dagen voor de bevalling de goede kant op. Zo'n vreemd gevoel. Mijn dikke bolle buik bewoog alle kanten op. Onze eigenwijsje bleef toen wel braaf de goede kant op liggen.... Wie weet bij jou ook nog.....

  Spannend hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoop dat het nog de goede kant opdraait.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hoi monique, wat leuk dat ik je weer eens kan lezen. de laatste keer dat ik op je blog kon komen was toen je net zwanger was en nu ben je al bijna uitgerekend! gelukkig doet mijn computer het weer goed en kan ik weer genieten van al je schrijfsels.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Monique,
  o, wat is dat spannend hè, onze derde lag tot 2 weken voor de uitgerekende datum ook nog stuit, maar draaide toen zelf (bulletje van 9 pond) heel raar gevoel inderdaad, ik ben roombroodjes gaan kopen, zo blij dat ik toch thuis kon bevallen:) toen bleef hij lekker nog 4 weken zitten (zegt nu zelf: wat wil je, in december...)
  dus moest ik alsnog naar het ziekenhuis, aan et infuus. en weet je, dat was toch zoals het moest zijn, zijn hoofdje lag verkeerd , dus ik was daar echt op de goeie plek...
  laat et maar komen zoals het komt, er is er Eén die weet wat het beste voor ons is,
  alle goeds toegewenst en dank je wel dat we met je mee mogen lezen/leven
  groetjes, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 20. mijn kindjes hebben zich zelf gedraaid.
  Eerst stuit, daarna dwars,terug stuit om dan de goede richting uit te draaien. Meestal midden in de nacht,dat ik wakker werd,van de verhuis in mijn buik.

  Je hebt een award gewonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtig lief koppie!
  Sterkte met de laatste loodjes!

  Een hartelijke groet van Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De laatste loodjes en dan is die kleine friemel daar binnen lekker eigenwijs aan het doen hahaha. Ik hoop voor je dat hij/zij zich vanzelf nog gaat draaien. Dat zou toch het allermooiste wezen he
  Lekker rustig aan blijven doen en wachten.......

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. mooie echo hoor. ik was ook altijd zo trots op mijn echo's! spannend zeg dat het wondertje nog niet helemaal heeft besloten wat het wil, wie weet zeg dat wel iets over het toekomstige karakter lekker eigenwijs...! ach wie zal het zeggen ik wens je alvast heel veel sterkte met zo'n draaiing enne geniet nog ff van je buikje en van de rust die je nu nog heb....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige duidelijke echo foto...zo mooi, dit nieuwe leven dat wacht tot het tijd is om op deze wereld te komen. Hopelijk draait het nog de goede kant op, het heeft nog even de tijd. Nu nog even genieten van de laatste weken.
  Groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat is het wonder van nieuw leven toch mooi..
  Geniet nog maar even van alles en je moet maar zo denken..het komt zoals het komt.

  Lieve groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!