First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 21 februari 2011

Van mama geleerd

Sommige handigheidjes heb ik niet alleen maar van het internet, maar simpelweg meegekregen van mijn lieve moes. Zo leerde ze me dat het niet altijd een ramp is als je een gaatje in de muur hebt zitten waar je later of achteraf toch geen schilderij of iets dergelijks meer wilt hebben.

Manlief heeft -op mijn verzoek- de televisie uit de slaapkamer verwijderd, met als gevolg wederom een aantal behoorlijke gaten in de muur. Samen met de al eerder ontstane gaten was het muurtje boven mijn werk- cq hobbyplek een heuse gatenkaas geworden.

Met de wijze les van mams wist ik er binnen no-time weer een mooi muurtje van te maken, waar ik in gedachten mijn eigen gemaakte bloementuintje al zie hangen.

Hier zal ik jullie stap-voor-stap laten zien hoe ik dat heb gedaan.

Allereerst pakken we -simpelweg uit de keuken- alle benodigdheden bij elkaar. Een schaar, één of twee velletjes keukenrol, een potje lijm en een schroeverndraaier. Wie heeft dat niet? Uit de kast nemen we dan nog een -tot vervelends toe- bewaarde rol van het behang dat aan de muur zit. Is het tóch eindelijk ergens goed voor  ;o)


Met wat plukjes keukenrol en de schroevendraaier zorgen we er voor dat de gaatjes volledig gevuld en gedicht worden.
Daarna zoeken we in de rol behang het juiste patroontje uit en knippen het zo dat we het precies over het gaatje kunnen plakken. Heb je geen patroon in het behang, knip dan een klein rondje, net iets groter dan het weg te plakken gaatje.Door middel van wat lijm plakken we het uitgeknipte stuk behang over het gaatje heen et voila!


Een kind kan de was doen en mama heeft (weer) een mooi plekje voor haar allereerste echte decoratiewerk gecreëerd  ;o)

15 opmerkingen:

 1. Hoi Monique,
  ik maak er ook nooit zo'n probleem van, die gaatjes smeer ik gewoon weer dicht en een likje verf erover. Maar deze tip kende ik nog niet, wat een slim idee!! Ik heb geen behangmuren in huis, maar deze tip onthoud ik voor in de toekomst ;)
  Succes met de laatste loodjes...
  het wordt nu echt aftellen he,
  heerlijk straks je kindje in je armen....
  nog even en dan is het zover. Succes meid!

  Groetjes Freekje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed heee!
  Zo herkenbaar al die gaatjes in de muur, deze tip zal ik onthouden.
  HOe is het met de baby? Ligt hij/zij nog steeds goed.
  Effe volhouden
  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een handige tip. Gaatjes zijn nu onherkenbaar.
  Wens je een fijne week.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een slimme tip! Het is geen wonder dat jij zo creatief bent met zo een Mama!

  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim zeg!! Ik hou hem in gedachten!

  Lfs,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig gedaan, niks meer te zien. Een geweldige tip die ik zeker in mijn gedachten hou.
  Groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gaaf zeg! helaas hebben wij vooral spachtelpoets (of zo) en dan krijg je het niet zo mooi. zelfs niet met structuurplamuur.
  misschien heb je ook hier een leuke tip voor?

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dit trucje ken ik en het werkt inderdaad hartstikke goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai Meid, gisteren niet meer gelukt om te komen??? Wees er niet rouwig om (ook al was je van harte welkom geweest) het was....super druk!!! Kon net alles kwijt in huis. Dus ook weer een dagje uitpuffen vandaag. Ik mag gelukkig vanaf volgende week voor 50 % de ziektewet in en alleen de ochtende blijven werken. HEERLIJK. Na mijn zwangerschapsverlof gaan we kijke voor 50 % ouderschapsverlof en de resterende vakantiedagen ... en daarna zien we alsnog wel weer. Dus voorlopig MEER RUST HIER.

  Hoe ligt de beeb nu??? Hopenlijk nog goed, geen extra zorgen nu erbij he?

  Wij hebben bijna geen gaatjes in de muur... manlief weigert gewoon de gaatjes te maken om iets op te hangen ... helaas is vrouwlief het er dit keer niet mee eens en gaat ze eisen stellen. Met deze tip kan manlief ook wat minder protesteren, haha.

  Liefs

  Elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je handig en slim !! goed hoor!! knap gedaan.....liefs fijne week van mij.....leuk je foto op je blog !! wat een lef....hihihihi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is handig. Fijn zo'n slimme moeder.
  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goeie tip zeg! Ik ben ook nogal dol op schilderijtjes e.d. en onze muur is dus ook nogal gehavend. Maar dit is een goede oplossing. De clou is dus behang te bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. misschien raar en helemaal niet op onderwerp, maar dat moes wat je schreef, dat en ik ook onze zoon van 16 zegt dit ook tegen mij en ik vindt het geweldig. maar dat je 15 minuten van zwijndrecht af woont??
  ik woon ik hendrik ido ambacht...
  als je stofjes nodig hebt ik heb heeeeeel veel over van mijn werk.
  ik lees je blog altijd dus als je intresse hebt dan hoor ik het wel via je blog
  (veelal dure meubelstoffen)
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!