First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 3 februari 2011

Weer zin

Nadat er rond de tiende van de vorige maand de hooikoorts verschijnselen zich flink de kop op deden steken en ik mijn nodige medicatie niet in kon nemen, kwakkelde ik al die tijd behoorlijk wat aan. Toen vorige week alle klachten mogelijk nog erger leken te worden, werd het me van de week werkelijk even te veel en ben ik langs de huisarts gegaan. Zijn conclusie: al dat gekwakkel kwam door een allergische reactie (dúh!).

Na veel vijven en zessen heb ik eindelijk een vervangend medicijn mogen krijgen, welke nét iets veiliger voor die kleine hum in mijn buik zou moeten zijn. Zo snel als het kon ben ik begonnen met het gebruik er van en vandaag (lees: slechts een halve dag na het eerste gebruik) voel ik me al stukken beter. Ik heb weer zin! En weet je waar dat zich vandaag in uitte?

Nadat ik vanmorgen aankomende grote broer op school had afgezet, stapte ik mijn heerlijk opgeruimde huisje binnen, zette nog even de ontbijtspulletjes in de vaatwasser en kreeg spontaan zin om een cake te gaan bakken. Waarom? Voor wie? Gewoon.. zo maar!  ;o)


Maar ik besloot eerst nog even gebruik te maken van mijn lang verloren zin en ruimde mijn (verwaarloosde) knutselhoek nog even aan kant. Hierbij pakte ik direct een UFO (Unfinished Object) en een WIMmetje (Wil Ik Maken) tevoorschijn voor het geval ik ineens toch al plat kom te liggen. Je weet immers maar nooit?!

Alle nodige ingrediënten voor de cake waren (uiteraard) in huis (heerlijk als je een geordende voorraad hebt) en ik ging aan de slag. Op het gemak, wat wil je nog meer? Terwijl het beslag in de oven staat laat ik me weer eens op de bank zakken en maak er nog twee bloemen bij. Nog een paar minuutjes te gaan, maar het huis begint al flink naar vers gebakken cake te ruiken. Héérlijk! Dát heb ik lang gemist!

Na de boterham kruip ik achter mijn pc-tje, schenk mezelf wat thee in en snij de cake vast aan. Snel een up-to-date bericht aan mijn blogvriendinnen en dan eerst toch maar eens aan de puzzel met de inmiddels vijftien gemaakte bloemen. Kijken hoe ver ik kom. Zullen de eerste bloemen zich dan misschien toch al gaan schikken?

Woensdag meer!  ;o)

15 opmerkingen:

 1. Misschien een stomme vraag, maar wat worden die bloemen uiteindelijk? Je ziet wel dat ik een leek ben op dit gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Monique dat je je weer beter voelt! hier ook van die hooikoorts gevallen in huis! en je cake ik ruik het hier!! heerlijk!!
  fijne dag meid
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd wel medicijn je nu hebt! Ik gebruik sinds gisteren weer maar heb alweer een glas kapot laten vallen. Ik wordt er zo sloom/moe van. Mag ik weten wat je ervoor gebruikt? xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het recept van je cake is welkom:).Zie http://goedgenoegmama.blogspot.com/2011/02/potjes-versus-kant-klaar.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik kom er even bij zitten hoor als je het goed vind........heerlijke cake zeg !! wat een verwennerij.......ben blij dat het weer wat beter gaat nu ......fijne dag liefs Ria....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat er toch iets was om je op de been te helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Meiske: hey.. stomme vragen bestaan niet hé?! Ik heb nog geen idee wat het gaat worden, maar ik denk aan een wandkleedje, een tafelkleedje of misschien vouw en stik ik het wel tot een tas? Je maakt in principe gewoon een lap van lapjes om er daarna iets van te maken.

  Maar kijk uit als je het eens een keer wilt proberen hoor! Het is mé-ga verslavend! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Aritha: normaal gebruik ik elke dag Avamys (neusspray) en per hooikoorts-periode de tablet Aerius. Nu heb ik de neusspray Beclometazon meegekregen. Hoop dat je hier iets me kunt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé wat fijn dat je je weer een stuk beter voelt!!! Enne in die cake zou ik een hele grote hap willen zetten. Wat ziet die er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je ,je weer beter voelt.
  Ik heb net een heerlijke appelflap achter mijn kiezen.
  Had ook zo maar zin om even iets te bakken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat medicatie zo'n verschil maakt!
  Wat ziet die cake er lekker uit!
  Knuf
  Corien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je beter voelt. Wat medicatie al niet kan doen. Geniet er maar heerlijk van... én van de cake natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leker actief ben je geweest. fijn dat je je beter voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. fijn dat je je weer beter voelt, rustig aan he? , fijn weekend, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 15. fijn zeg dat je je eigen nu weer een beetje beter voelt
  geniet van je cake

  fijn weekend alvast

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!