First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 7 februari 2011

Over de kook

Iets tegen half twee plof ik zaterdag neer op de eetkamerstoel. Zo.. het werk zit er (bijna) op. Veel doe ik vandaag of de rest van het weekend niet meer..  ;o)

Onder het genot van mijn cd met heerlijke muziek uit de jaren '60 kruip ik de keuken in en begin aan het schillen van de eerste -ruim twee kilo- aardappels. Met een laag (warm) water gaan ze voor een half uur op het vuur en houd ik me bezig met de groenten. De boerenkool gaat in de pan, de wortelen en uien worden van hun velletjes ontdaan en in stukken gesneden en een rest spitskool snij ik tot slot nog in reepjes.


Terwijl de aardappels de laatste minuten borrelen in gaan, hoor ik de wasmachine piepen voor de eerste gedraaide was. Snel een tweede er achter aan en de aardappels afgieten. Na een check of de aardappels goed zijn, zet ik alle groenten tegelijkertijd op het vuur, stamp de aardappels vast fijn en hang de schone was aan de lijn. Héérlijk! Na een twintig minuten zijn ook de groenten klaar en maak ik de stamppotten. Nog net voor het eten weet ik de stamppotten in de voorraaddoosjes te doen en na het afkoelen gaan ze als kraamvoorraad de vriezer in. Tussendoor heb ik nog twee -voor ons- nieuwe recepten opgezocht, waarvoor ik van de week nog een paar aardappels wil gaan gebruiken. En misschien nog een voorraad patatjes?  ;o)


Op zondagmorgen worden we vroeg verrast door een niet alledaags telefoontje: moeders is die nacht met de ambulance even in het ziekenhuis geweest, maar gelukkig inmiddels ook weer thuis. Terwijl ik later tóch even de deur uit piep om bij haar om het hoekje te gaan kijken, nemen mijn mannen het er even van en schieten ook weer die gezellige keuken in. Wat zijn we daar veel te vinden hé?  ;o)  Vandaag gaan mijn knullen voor twee smakelijke Lingonbröden voor bij de zelfgemaakte groentensoep van die avond. Met op het laatst nog snél even een eigen knoflookboter is het weer een weekend vol eigengemaakte lekkernijen geworden  ;o)


Tot slot kan ik jullie dan nog vertellen dat bij de controle van vanmorgen is gebleken dat alles nog steeds prima in orde is met mij en onze kleine hum. Bloeddruk laag, Hb lekker hoog, gewicht nog steeds stabiel op +11 kg en een prachtig kloppend hartje. Nog een week of vijf te gaan. Spannend hé?  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Je hebt goed je best gedaan! Lekker al die stamppotjes voor in de vriezer. Wel even schrikken met je moeder zeg!

  Hihi, en die mannen ook al in de keuken, jullie zijn er niet meer weg te krijgen ;).

  x,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent nog goed bezig geweest dit weekend. Kunnen jullie weer eventjes voort zo. Lekkere foto's :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik hou van stokbrood met kruidenboter/kruidenkaas! Welk recept heb je gebruikt voor de kruidenboter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent druk geweest !!! ziet er allemaal heerlijk uit.....fijne week liefs van mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee Monique om alvast wat maaltijden voor de kraamtijd te bereiden en in te vriezen.
  Dat was wel even schrikken toem je hoorde dat je moeder met de ambulance naar het ziekenhuis was vervoerd, gelukkig is ze wel weer thuis en ik hoop dat het goed met haar gaat.
  Met jou gaat het wel goed en wat fijn dat de zwangerschap voorspoedig verloopt. Ooohhh.....wat gaat de tijd snel, nog 5 weekjes, spannend allemaal.
  Bedankt voor je altijd lieve berichtjes en een fijne avond.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er allemaal heerlijk uit en altijd handig eten in de vriezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent goed bezig geweest. Fijn zo'n voorraadje je krijgt het straks al druk genoeg, nog maar vijf weekjes, spannend.
  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique! Fijn om te lezen dat het nog steeds goed met je gaat! Het gaat nu echt opschieten! Bij mijn buurvrouw is vrijdag een dochtertje geboren.... zo schattig! Nou, ik hoop dat we jullie nieuweling ook spoedig (digitaal) kunnen bewonderen! Wat heerlijk dat je zo'n grote voorraad "kraamvoedsel" aan het maken bent! Hoef je je daar geen zorgen om te maken! Nou sterkte met de laatste voorbereidingen!!! Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!