First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 10 januari 2011

Monday blues

Zouden het mijn zwangerschapshormonen zijn? Is het gewoon het weer dat weer eens met mijn humeur aan het spelen is? Of is het gewoon het aard van het beestje? Ik weet het niet..  Maar vandaag héb ik (weer) een maandag! Blégh!

Het begon al met het uit bed komen. Moe, moe, moe.. Daarna naar buiten en een wit bevroren wereld zien. Bah.. niet weer die gladde wegen...  Eenmaal met de voor vanavond gekochte groenten weer thuis, stopte ik een lang verloren cd in de speler en maakte me eerst maar eens een kopje thee. Niet de gewone simpele zwarte, nee.. vanmorgen "mocht" ik van mezelf een kopje speciale. Heerlijk.. Misschien wordt ik hier wat rustiger van?

Achter mijn pc-tje.. wat ga ik vandaag eens doen? Ruimen. Puur en alleen opruimen. Wég met alle rotzooi en sores om me heen. Wat kan er op Marktplaats, wat kan er naar de kringloop.. Nesteldrang?  ;o)

En ook mijn pc-tje mag trouwens wel weer eens een opruimbeurt hebben. Wacht.. even mijn riem los hoor, want die buik! Haha! Nog negen weekjes..

Anyway.. ik voel me langzaam aan al weer wat opgewekter. Buiten is de zon inmiddels ook weer gaan schijnen. Ik ga ruimen. Misschien kan ik dan vanmiddag nog wat steekjes zetten. Fijn!  ;o)

11 opmerkingen:

 1. Vast last van een after-weekend dip en nesteldrang. Lekker opruimen, geeft dan ook vaak zo'n fris gevoel in je hoofd...
  Wat gaat dat snel, nog maar 9 weken, een voorjaarskindje dus! Succes vandaag en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien een winterdip?
  Ik denk dat je niet de enigste bent, van mij mag het zomer worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Achhhhh meissie toch....hier zit er ook een wel niet zwanger ....maar geen zin vandaag......weer dat huis schoonmaken......heb nog niks gedaan....lekker met Iris wezen wandelen ......en alleen maar geteut en mail beantwoord......nu ga ik me bijelkaar rapen en wat doen....vanmiddag naar de kapper.......moet echt !!! ...ook al geen zin......zuchttttt...het word niks vandaag !!....fijne dag meis......liefs van mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, en ik dacht al dat dit de beruchte 'meest deprimerende' maandag van het jaar is, maar dat is pas de derde maandag van januari!

  Gelukkig zijn de blues al wat minder geworden bij je. Hier is de sneeuw gelukkig eindelijk weg, en kunnen we weer normaal over straat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die hormonen niet die bij jou rondvliegen (wel andere, ook lastig)... maar ook ik had moeite om op gang te komen vandaag...
  Gelukt met het opruimen? Ook hier een enorme lijst met wat te doen, maar eerst mijn lessen af voor morgenavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ik ben niet zwanger maar:
  -wat, nu al uit bed, het is nog donker...
  -weeeer krabben, nee hè.
  -is het toetsweek, wat kan ik nu doen? jakkie, zie je wel thuis kan ik veel meer doen.

  en nu lees ik met plezier wat blogs en ga ik zo eens lekker wat doen.

  Sterkte jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Monique, ik heb het ook hoor, heb vandaag ook erg de maandagblues, maar dat komt vooral omdat ik baal van mijn gezondheidsperikelen (chronische darmontsteking) waar ik zo langzamerhand een beetje moedeloos van wordt.
  Goed van je dat je lekker bent gaan opruimen, dat helpt vaak erg voor je humeur ;).
  Hopelijk wordt dinsdag een betere dag!

  lieve groet,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je nog 9 weken hebt, kun je echt wel al nestel-drang hebben. Ik had het trouwens 9 maanden lang, dus bij jou valt het mee. Toch?
  En trouwens: je hebt gelijk. De witte wereld mag nu wel plaatsmaken voor de lente. Maar nog even wachten helaas.
  Liefs en sterkte,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Viel mij ook niet mee om op te staan hoor en op mijn scooter was het best koud vanmorgen.
  Maar nog 9 weken dat gaat toch wel snel.
  Hoop dat het dan wat beter weer is.
  Geniet nog even van die buik en neem lekker de tijd om zo'n bui te laten varen.
  Dat zei mijn moeder tenminste altijd.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Monique,

  Het zit je de laatste tijd niet helemaal mee he :-( (die rothormonen ook, want die zullen allicht meespelen)
  Maarja het weer is ook grauw en somber, hoewel vandaag de zon hier wel heeft geschenen.

  Maar je bent niet de enige die aan het puinruimen is. Hier zijn wel ook bezig de zolder rigoreus op te ruimen Pfffttt niks an, maarja je moet wel als je t huis uit groeit ;-)

  Hopelijk is morgen de dag beterder
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog maar 9 weken te gaan. Het grote aftellen is begonnen.
  De monday-blues overwonnen? Ik vind januari en februari ook de meest saaie maanden van het hele jaar. De gezellige feestdagen voorbij, nog niets in het vooruitzicht ( behalve mijn verjaardag en die van grote man ). Nee, van mij mag het gauw lente worden.
  Bestel jij die thee online? Of zit er een winkel bij jou in de buurt?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!