First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 2 januari 2011

Voor de toekomst?

Zijn jullie er allemaal nog? En hebben jullie de jaarwisseling allemaal goed mogen beleven? Wij gelukkig wel. Zonder al te veel uitgaven, maar met een heleboel gezelligheid. Misschien de trent voor komend jaar?  ;o)

Morgen hopen we na twee vakantieweken weer met ons oude vertrouwde ritme te starten. Papa werken, zoon-lief naar school en mama thuis de boel weer terug in het gareel brengen. Tussendoor het één en ander maken voor in de winkel, maar dat gelukkig in mijn en niet in de baas zijn tijd  ;o)

Verder gaan we dit jaar eens goed nadenken over - en meer aandacht geven aan - het zelfvoorzienend leven. Onze moestuin moet meer structuur en aandacht krijgen, het recyclen moet een vaste(re) plek op de agenda krijgen en ook het "perse moeten kopen" zal op één of andere manier op de schop gaan.

Om een voorbeeld te geven van waar ik me meer in wil gaan verdiepen:

Momenteel probeer ik van een (oud en gekregen) overhemd een baby-jurkje te maken. En voor wie direct een grote glimlach om zijn mond krijgt... nee! Dit is geen openbaring wat betreft het geslacht van ons wondertje! Daar hebben we absoluut nog geen idee van. Het is meer om wat technieken onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het inrimpelen van het rokje en het maken/naaien van het halsje en de armsgaten. Ook het locken is iets waar ik nog nooit les in heb gehad, maar wat ik wel graag onder de knie wil krijgen.

Daarnaast hoop ik natuurlijk ook nog verder te gaan met mijn letterlap en nieuwe artikelen voor in mijn winkel. En de tijd die er dán nog over blijft? Tja.. wassen, strijken, stoffen...  ;o)

11 opmerkingen:

 1. Goede voornemens in een jaar waarin je dit goed zult kunnen gebruiken. Jij bent in ieder geval goed begonnen, ik hoop dat de kleine een net zo geod begin zal hebben. Heel veel geluk en gezondheid voor je hele gezin het in nieuwe jaar gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel goed 2011.
  Dat je webwinkel een leuke bron van inkomsten wordt en een fijn familieleven. Ik vind het werk als ondernemer ook leuk, maar ik ben er gelukkig net als jij niet afhankelijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL om het jurkje naaien. Oefen maar lekker! En mocht het een jongetje worden, dan heb je alvast één zelfgemaakt cadeautje in de kast voor iemand anders!
  Wensen voor een gezegend 2011 had ik geloof ik al eerder uitgesproken maar doe ik met liefde nog een keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hhaahahh! hoi Monique.....tja en het belangrijkste dit jaar...je gaat bevallen....zo spannend.........fijne week......het gewone leven gaat weer verder......liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proef ik daar toch een klein wensje.
  Leuk hoor een meisje,lekker tutten.
  Maar het belangrijkste is toch dat ze gezond zijn.
  Jij ook een heel goed nieuwjaar, en hopelijk komen al je wensen uit.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig nieuwjaar !

  moet nog een boel berichten van je inhalen (tijdje geen gelegenheid gehad). succes met je voornemens

  groet,
  lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi daar zijn we weer....in een nieuw jaar met nieuwe kansen.
  En zo te lezen ben jij gelijk goed begonnen.
  Misschien een tip voor het inrimpelen van een rokje....bij mijn meiden vroeger werkte ik veel met rimpelelastiek, dat kun je er zo innaaien en zit altijd goed.

  Groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  ik wens je vanaf hier alle goeds voor het nieuwe jaar. Wat zal het een spannend jaar wordenmet een nieuw "wondertje". Hopelijk brengt het nieuwe jaar alles wat jullie ervan verwachten. Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wens jou en je gezinnetje voor het Nieuwe jaar heel veel Geluk, liefde en gezondheid lieve Monique en dat al jullie dromen mogen uitkomen.
  Fijn te lezen dat je zwangerschap voorspoedig verloopt.
  Liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben benieuwd naar het jurkje. Het wordt vast snoezig, met dat tere groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk idee, een jurkje van een overhemd.
  Weet je dat je van Gote Mensen Kleding heel leuke Kleine Kinderen Kleding kan maken..
  Je bent goed bezig

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!