First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 26 januari 2011

One flower voor Marion

Vorige week kreeg ik van Marion de vraag of ik haar op weg wilde helpen met het aan elkaar zetten van de losse hexagon bloemenblaadjes. Túúrlijk!  ;o)

Eerder liet al wel zien hoe ik de hexjes maak (op mijn eigen uitgevogelde manier), maar het in elkaar zetten ervan had ik daar dus nog niet bij laten zien. Deze week heb ik van (alweer mijn zelf uitgevogelde manier) wat "actiefoto's" gemaakt. Ik hoop dat jij -Marion- en eventueel andere knutselende lezers er wat aan hebben. Niet moeilijk, maar o zo leuk. En verslavend!  ;o)


Allereerst leg ik twee hexjes met de goede kanten precies op elkaar. Bij deze bloem heb ik er voor gekozen om de bruine variant als hart van de bloem te maken.


De twee hexjes stik ik vervolgens aan één kant steekje voor steekje met de hand aan elkaar en knip de draad hierna niet af.


Het derde hexje leg ik ook met de goede kant op het hart van de bloem (het bruine lapje) en ga met dezelfde draad weer steekje voor steekje verder. De bloemblaadjes komen zo wel vast te zitten aan het hart van de bloem, maar nog niet aan elkaar.Eenmaal helemaal rond met de bloemblaadjes maak ik de nog blaadjes stuk voor stuk aan elkaar vast.


Et voila!

Doe je dit vaker, neem je elke dag, avond of week een beetje hobbytijd voor jezelf, dan kun je op den duur toch echt wel een leuk bloementuintje bij elkaar knutselen. Die van mij groeit al gestaag hoor! ;o)

16 opmerkingen:

 1. Het lijken net bloemen! Ik vind het mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben al druk bezig en wat een verslaving, poeh poeh, heerlijk om te doen, bedankt voor je goed uitleg, ik heb begrepen dat het een ladderstekje is waar je de hexjes mee aan elkaar zet , onzichtbaar , ik maak mijn bloemen trouwens in blauwtinten, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I am so glad you found your way. Your garden is going to be very beautiful Monique!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh I just love the fabrics you are using for your flowers! They are gorgeous!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie je wel, helemaal zelf uitgevogeld ;-)! Goed de draad aantrekken, dan zie je de steekjes aan de voorkant niet. Ik gebruik voor dit project Gütermann... goedkoper garen knapt me te snel... enne... een vingerhoed. Nou ja, vingerhoed, een klein leren plakkertje op mijn middelvinger om te voorkomen dat de naald mijn vinger in gaat als ik kracht zet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi zo. Leuk de fotohandleiding. Komen er misschien nog meer dames bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique,

  Ik heb vandaag een pakketje voor je op de bus gedaan. Als het goed ik komt de postbode je dit morgen brengen.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb de one flower wednesday link ook op mijn blogje staan , kijken ? haha, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Esther: nu maak je me wel heel erg nieuwsgierig hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja je bloemen zien er erg mooi uit, complimenten hoor. Ik ben ook al aangestoken door het virus, heb ondertussen ook al wat bloemen geproduceerd. Naast jouw uitleg vinden andere belangstellenden hier ook nog extra uitleg: http://www.jasminesquilts.be/content/handwerk Naast uitleg over hexjes staat er ook nog uitleg over ander patchwork. Misschien nog iets voor andere lezers van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie blommen! Lekker als je, je eigen weg uitvogelt. Ik zet ze op dezelfde wijze aan elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  zo nu eerst even tijd gemaakt om te komen "buurten". Wat is het lang geleden.... Leuk om te zien dat je het "hexen" op dezelfde manier hebt uitgevogeld als ik! Ik heb er inmiddels al een heleboel, maar op het moment ligt al het handwerken even stil. Fijn dat het nog goed met je gaat... laatste loodjes...
  Jammer dat je de webwinkel gaat stoppen. Ben benieuwd wat er nu in gaat komen, jou kenende zal het echt wel weer iets LEUKS zijn. Ik wens je er in ieder geval veel succes mee!
  Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He hallo Monique, ik ben hier nieuw op je blog,
  maar die hexen maakte mijn opoe/oma eerder altijd. En daarvan had elk kind en kleinkind dan weer een sprei! Erg mooi, vaak ook nog in een kleur!! En van een klein rondje (7) zou je nog een pannenlap van kunnen maken. Of als je een meisje krijgt (las ik net) een poppendekentje, want dat hadden wij ook eerder!!
  Lieve groet'n vrouwe Papenborg, Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Via Bussy Bessy Creatief kwam ik op je blog. Het werken met hexjes is voor mij nog helemaal nieuw, vandaag ben ik er heel voorzichtig mee begonnen. Dank voor je duidelijke uitleg over het aan elkaar naaien!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!