First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 23 januari 2011

Mixed emotions

Tja.. soms is het ook niet alles: een droom hebben, precies weten hoe je het in wilt vullen, maar het door omstandigheden toch niet kunnen bereiken. Maar alles wat we mee maken (zo hebben we door de jaren heen wel geleerd) heeft ook zijn positieve kant, hoe zwart je soms ook kunt kijken.

Zo heb ik afgelopen vrijdag in plaats van inkoop, verkoop, administratie of belasting iets héél anders kunnen doen. En met plezier! Kijk maar:


Terwijl de aardappels, boerenkool en rookworst op het vuur stonden, sneed ik op mijn gemak de door mijn lieverd gekochte -verse- prei en paprika in stukken. Het witte deel van de prei gaat voorgesneden de vriezer in voor op de pizza en het donkere deel van de prei bewaar ik voor in een soep. De paprikarepen gaan ook de vriezer in voor de pizza en de pitjes van die laatste gaan waarschijnlijk van de week al de voorkweek in. Ik heb er de rust weer voor!


En met nog een paar minuutjes te gaan voordat we aan tafel kunnen, pak ik vast alle benodigde ingrediënten voor een verse tomatensoep. Met nog een geschatte zeven weken voor de boeg, probeer ik onze vriezer wat aan te vullen, zodat manlief het straks wat makkelijker heeft als we in de kraamtijd zitten. Niet dat hij niet kan koken (dat lukt hem écht wel!), maar gewoon voor het gemak. Ook hij moet dan ineens met twee koters aan de bak!  ;o)


Na de smakelijke stevige prak ruim ik snel de keuken aan kant en maak mijn heerlijk, simpele tomatensoep klaar. Even goed laten afkoelen, deksels op de opgespaarde boterkuipjes (precies een éénpersoonsportie) en een sticker er op. Zo.. weer wat klaar. Voelt dat even lekker?


Kijk.. en dát is voor mij dan weer de positieve kant er van...  ;o)

14 opmerkingen:

 1. Wauw wat ben je goed bezig om jullie vriezer te vullen. Daar hebben jullie straks inderdaad allemaar gemak van.

  Euhhh zaadjes van de paprika, hoe doe je dat om ze verder te kweken.....

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed bezig! Domme vraag misschien, maar ik ben een groentje wat betreft invriezen enzo, maar wil er graag meer gebruik van maken nu met twee kids: kan je rauwe paprika en prei enzo zó zonder verdere bewerking in de vriezer gooien? Succes met je laatste weekjes met dikke buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk is het vreselijk jammer dat je je dromen omtrent je webwinkel niet waar kan maken. Maar misschien kun je met je zelfgemaakte spulletjes een nieuwe start maken. Zelf je tempo bepalen, niet vast zitten aan leveranciers en dus geldstromen. Ik heb zelf een webwinkeltje met zelfgemaakte poppenkleertjes, het is geen vetpot maar het levert meer op dan het me kost. Dat is dus alleen maar winst en verschrikkelijk leuk! Geen belastingdienst die bij me aanklopt want daarvoor verdien ik gewoon te weinig. En alle tijd en rust om zelf mijn tijd in te delen. Hopenlijk gaat dat voor jou ook werken!
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ozo heerlijk bezig en dan komen er ook weer ideen hoor, en alles zal op zijn plek vallen in de goede tijd, let maar eens op , wat lief voor je mannetje koken, je bent een liefje , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé wat heerlijk. Met zulke dagen als vandaag is tomatensoep of boerenkool buitengewoon lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Terray: hihi.. dat vraag je aan mij? ;o)

  Officieel weet ik het niet, maar vorig jaar haalde ik ze gewoon uit de paprika en duwde ze de grond in. Werkte toen prima! Nu heb ik ze al een paar dagen "te drogen" liggen, dus weet niet of het nu ook gaat lukken. Maar hey.. de winkel ligt er vol mee! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Nienke: gekke vragen bestaan niet hé! Iedereen heeft het ooit eens een keer moeten leren ;o)

  Ik maak de groenten inderdaad alleen maar even goed schoon met wat water en snijd ze in bruikbare stukken. Als ik (bijvoorbeeld van de week) pizza ga maken, dan strooi ik de rauwe prei en paprika over de bodem en het gaat dan zo de oven in. Zitten er toch nog wat vitamientjes in die pizza! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed om al zo vooruit te plannen. Dat gaat vast goed van pas komen als de baby er is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je al gemaild maar nog niets teruggekregen. Heb ik toch niet het goede adres?
  Jij mag ook mailen naar
  natuurlijkzuinig@hotmail.nl
  Liefs,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe het te weinig, zelf uitgebreid koken, geef mezelf er te weinig tijd voor... maar ik weet hoe heerlijk rustgevend het kan zijn, bijna therapeutisch! Goed dat je er nog de tijd voor kunt vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan hoor :-)
  Dat met die paprikazaadjes moet ik ook maar eens doen. De volgende keer als ik een paprika schoonmaak, bewaar ik de zaadjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat jammer dat je webwinkel (gedeeltelijk) niet geworden is wat je ervan hoopte. Maar je hebt de draad alweer goed opgepakt! Beetje vooruit werken, dan heb je het straks wat makkelijker. Succes met je laatste loodjes, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jawel, het werkt! Na je blog heb ik het hier in de vensterbank geprobeerd, samen met dochterlief de zaadjes van een paprika gezaaid. Ik zou het bakje al bijna weer weggooien, want er leek geen leven in te zitten, maar nu zijn er dan toch ineens wel zeven sprietjes opgekomen! Ben benieuwd hoe de plantjes uit gaan komen, erg leuk, en nog bedankt voor de tip.
  Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!