First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 16 december 2010

Staak jij ook?

Volgens de laatste berichten die ik steeds maar weer op de radio hoor, schijnt het helemaal mode te zijn om zo nu en dan het werk maar eens neer te leggen. Dat daar een ander dan de dupe van wordt.. so be it. Het is alleen zo jammer dat het steeds toch weer dezelfde mensen zijn die er last van hebben...

Photo: Ep
Al dagen zit ik te wachten op twee beloofde (boeken)pakketjes van mijn blogsters, maar... nog niets gezien... Zou het zo ook gaan met de bestellingen die ik de laatste dagen de deur uit heb gedaan? Lekker klantvriendelijk, leuk ook als je een vertrouwensband met je klant op wilt bouwen...

Maar stel... gewoon, denk het je eens in... dat alleen al alle huisvrouwen van Nederland eens -pak 'em beet- een weekje in staking zouden gaan. Zou dat kunnen? Kunnen wij als overtuigde thuisblijvers er voor zorgen dat anderen de dupe worden van onze kont in de kribbe? Ik denk het wel! Maar of het haalbaar is? En uiteindelijk... heeft zoiets eigenlijk wel zin?

Ach.. voor het leuk denk ik er wel eens aan. Alle huisvrouwen van Nederland, een week lang geen cent uitgeven en geen winkel bezoeken. Of.. een week lang het werk in huis neerleggen, geen stofdoek, strijkbout of wasborstel in de hand nemen... Alleen jammer dat we er dan na een week toch zelf weer tegen aan moeten om alles op orde te krijgen...

Anyway... gewoon even een losse mijmering tussendoor. Mama gaat een bammetje klaar maken en eens zien of ze één dezer dagen toch zelf eens een brood uit de oven kan toveren. Jullie horen van mij!  ;o)

13 opmerkingen:

 1. haha.....ik overweeg inderdaad wel eens te staken,maar het idee dat ik dan toch na die tijd zèlf er flink tegenaan moet..............

  BeantwoordenVerwijderen
 2. brood bakken is het medicijn, haha, je weet toch wel dat je met het deeg moet gooien en slaan? ik bak 2 maal in de week 4 broden, voor €0.35 per stuk, kijk daar word ik blij van en al m'n frustraties die ik op dat moment heb zitten in dat brood geslagen , haha, hoef ik niet meer te staken, liefs en veel bak/en gooiplezier, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja,het nadeel van staken is dat het werk blijft liggen.
  Zoals bij de post, ze zullen het toch moeten bezorgen.
  En als wij het werk neer leggen, moeten we de week daarna dubbel aan de bak.
  Dus ik werk braaf door, alleen nu even wat minder omdat ik niet lekker ben.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm.....ik denk niet dat iemand anders het van me overneemt als ik ga staken.
  Maar dat is bij de postbodes niet anders natuurlijk. Toch...het is vervelend en lastig maar iedereen weet het dus je klanten zullen heus wel begrijpen dat het aan de post ligt. En het zal je baan maar zijn die verdwijnt. Ik zou daar ook zeker voor gaan staken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook zeker wel een week staken. Soms staak ik al... Als ze hun vieze kleren niet in de was gooien... ik pak niks en was dan dus ook niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha, ik staak deze week ook met een gedeelte van het huishoudelijke werk. Alleen dat komt omdat we met een 'kleine'interne verbouwing aan de gang zijn. De wasmachine en droger staan in de garage en het stof duimdik overal, dit door al het gefrees etc.

  Alleen als alles klaar is mag ik ook weer dik aan de bak.

  Wat doe ik me zelf wat aan?, ha ha ha

  Groetjes uit Fryslân van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier een postbezorger die niet staakte. Ik heb alle dagen gewoon netjes de post bezorgd. Maar begrijp heel goed dat de postbodes wel staken. Je zal er maar uit geknikkerd worden. Bij ons staakten trouwens de postbodes ook niet. Maar het is gebeurd met het gestaak en er is een hele berg post. Net mijn rondje gefietst door de sneeuw en ik had het water in mijn schoenen staan. M.a.w niet lekker dus. Staken thuis doe ik zo nu en dan een dagje maar het loopt allemaal zo op.
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op 30 november was het huisvrouwendag. Dan hoefden we een dag niets te doen in huis... Maar wie er op 1 december alles moest inhalen was wel duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook voor postbezorgers is het staken van de postbodes een ramp. De bodes staken maar de bezorgers moeten met kunst en vliegwerk maar weer zorgen dat de achterstand wordt weggewerkt. Helaas krijgen zij alle boze kommentaren over zich heen terwijl zij niet staken, ze mogen niet eens staken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee ik staak niet thuis...want ik heb mezelf er alleen maar mee. Oke ook man en kind maar ik ben bang dat ik het zelf kan oplossen hahaha.
  Wel doe ik eens "bewust" een dagje niks aan de "moet" dingen, zoals poetsen, stofzuigen enz.enz. Dan trek ik de tijd lekker voor mezelf, boekje lezen of een beetje quilten.

  Alvast een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij hebt al eerder zelf brood gebakken toch?
  Ik wil het volgende week ook gaan proberen, met het recept van Teunie van eenvoudig leven.
  Ben erg benieuwd hoe dat gaat, maar het lijkt me wel dat het een erg voldaan gevoel geeft!
  Krijgt jou zoon vandaag ook vakantie?
  Bij ons wel. Genieten!

  Liefs van Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een interessante overpeinzing! Ik krijg er gewoon zin in om het werk naast mij neer te leggen. Helaas ben ik daar zelf ook de dupe van...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!