First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 7 december 2010

Een gegeven paard...

Gister mocht ik van opa een boodschappenpakket in ontvangst nemen. Een aantal artikelen die "hij in huis had, maar toch niet gebruikte". Jaja..   ;o)  En omdat ons geleerd is een gegeven paard nooit en te nimmer in de bek te kijken en overal tevreden en dankbaar voor te zijn, zijn we natuurlijk enorm blij met deze extraatjes. Alleen... het stuk vlees... dáár ga ik letterlijk en figuurlijk nog een hele kluif aan krijgen...


Rechts voor op de foto zie je een hele homp vlees liggen. Een heel stuk varken, wel te verstaan. Volgens mijn ouderwetse terug-in-de-tijd opa is het -net als vroeger tijd- bedoeld voor in de erwtensoep. Jaja... ik mag weer aan de soep  ;o)  Even koken en laten sudderen, vertelde hij, en dan het vlees er in stukjes af trekken. Het kookvocht gebruiken als basis voor de soep en dan ook het losgetrokken vlees er weer bij... Ik hoop dat ik het voor elkaar zal krijgen!

Verder natuurlijk een paar heerlijke artikelen, die we maar wat graag willen gebruiken. Voor in diezelfde soep de erwten, soepgroenten en een halve knolselderij. Nog twee potjes met bietjes, All-bran en ijsjes zijn helemaal een lekkernij. Dit hebben we normaal niet in huis hoor!  ;o)

Anyway.. met inmiddels onze derde auto in een half jaar tijd zal de broekriem wederom strak aangetrokken moeten worden. Zeker met oog op de komende gezinsuitbreiding natuurlijk. Maar ook nu blijven we het van de positieve kant bekijken en zitten we gelukkig nog steeds niet in een (diepe) dip. Ik hoop dat we dat zo kunnen houden!

12 opmerkingen:

 1. Leuk zeg, zo'n opa! Lijkt me heerlijk! Erwtensoep heb ik zelf nog nooit gemaakt. Mijn moeder maakte altijd die echte ouderwetse, dikke soep! Ben benieuwd of het je gaat lukken! Succes ermee, groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieve opa heb jij. Bouillon trekken is toch gewoon een kwestie van heel lang op een heel laag pitje laten staan, totdat het vlees bijna vanzelf van de botten valt? Heb je wel een hele grote pan nodig, zo'n gamelding van een litertje op acht (wij hebben er tegenwoordig zo één en dan lijkt het alsof er een emmer op het vuur staat ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Margeeth: het is waarschijnlijk wel zo simpel als het lijkt, alleen het idéé! Een grote homp van het varken... Dáár krijg ik -als geen varkensvlees eter- nogal wat riebels van ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een flinke homp vlees zeg! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
  Lieve opa trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een lieve Opa!
  Ik hoop van harte inderdaad dat jullie het zo kunnen houden! Postieve instelling is al een halve overwinning!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, ik wil ook zo'n opa, heerlijk toch iemand die zo aan je denkt. En ja nu maar aan het kokkerellen dus. En opa ook een bakje brengen natuurlijk...............

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk snert maken , pas nog gedaan met m'n moeder, zie m'n blogje, enne jij komt er wel met zo'n positieve instelling, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lief van je opa. Zomaar wat :)

  En soep is lekker en heel gezond dus DOEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique,

  Blijf het knap vinden hoe jullie aan het uit komen zijn!! En juist zo'n lief gebaar van opa wordt natuurlijk met dankbaarheid ontvangen.

  2011 gaat voor ons ook een jaar worden van zuinig doen. Ik ben het zat om elke maand steeds te kort te komen (lees rood staan)
  Een knaller wordt het beginnen van een eigen moestuin. Jaja zei ikke, die totaal geen groene vingers heeft, maar gelukkig hulp van moeder gaat krijgen.

  Groetje en succes met het maken van de soep
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen gegeven paard toch?
  Volgens mij ben je in de war met een gegeven varken.
  En volgens mij gaat het jou wel lukken om dat varkentje klein te krijgen!
  x Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jouw positiviteit bewonder ik enorm!

  Smakelijk eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whaa, en ik weet wat opa deze week komt doen! Een heerlijk bakje snert eten!

  Succes met je soep en het gaat helemaal goedkomen in 2011 met jullie! Zo'n positieve instelling, zou willen dat ik dat kon!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!