First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 29 november 2010

Bittere noodzaak

Nu we binnen een half jaar tijd onze twee kapotte auto voor de deur hebben staan, is de moed ons wat dat betreft ons een beetje in de schoenen gezakt. Zeker met de eerder gedane voorspellingen van een lange, koude en vooral strenge winter...  :o(  En dan ook nog eens zo snel hé? Van de week beloofd het toch echt al wel winters te gaan worden.

Ja.. nu is het ook al wel koud, maar kou, daar komen we wel doorheen. Daar kun je je nog wel op kleden. Het is me meer de gladheid. Dáár ben ik -met die steeds dikker wordende buik- wat benauwd voor aan het worden. Normaal gesproken ben ik al niet zo'n snelle gebalanceerde fietser, laat staan als we straks gaan glibberen en glijden met al die sneeuw en ijzel op komst. Maar zoonlief zal toch naar school moeten!


Maar goed, we hébben een goede fiets, het is nog niet glad, dus ik bijt me -voorlopig- wel door deze vervelende autoloze periode heen. Tenslotte zou ik ook altijd nog -een minuut of twintig- kunnen gaan lopen... Hoezo lekker milieu-vriendelijk bezig?  ;o)

Anyway.. hebben jullie misschien nog wat tips of trucs om de komende drie winterse maanden autoloos en veilig door te komen? En euhh... nee... binnen blijven is geen optie!  ;o)

14 opmerkingen:

 1. Goede warme winterboots tegen de koude voeten. Die heb ik vorige winter noodgedwongen aangeschaft! En terwijl je buiten bent af en toe eens ergens binnen gaan opwarmen. Koffie of thee gaan drinken onderweg...
  Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is er geen vader of moeder van een ander kindje die je zoon mee kan nemen naar school als het echt heel erg gevaarlijk voor je wordt op de weg???? Je moet wel aan je buikje denken hoor! Ach en wie weet valt het allemaal wel mee met de gladheid. Ik hoop het voor je in ieder geval. Jammer dat ik niet bij je in de buurt woon want ik had me graag als vrijwilliger aangeboden.
  Groetjes en doe voorzichtig,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat probleem ook, brrrr moet er nog niet aan denken.
  Ben echt bang om met dochterlief onderuit te gaan.
  Als ze in januari echt naar school moet en er ligt sneeuw, dan ga ik denk ik tussenmiddag maar bij mijn vriendin eten met haar, dat scheelt toch weer 2 keer fietsen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goh, dat is niet eenvoudig hé ... je bent zoooo snel afhankelijk van de wagen. Soms is het een luxe, helaas met dit weer toch wel een noodzaak. (alhoewel die van ons toch veel op stal blijft hoor - heb een schuivertje gemaakt een 2-tal jaar terug en sedertdien durf ik niet meer de baan op als het glad is)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Monique,

  ik was je kwijt op je andere blog, maar ik heb je hier gevonden :-)
  Ben hier ook terug volger geworden.

  En ik heb geen auto, maar gelukkig rijd mijn mama met mij en de kindjes naar school, want onze zoon moet 3 km verderop gaan voor de schoolbus hem komt ophalen,(bijzonder onderwijs) en daardoor ons dochter moet 4 km verderop gaan en 's avonds met 2u tussentijd weer worden opgehaald, ppff,

  ps, ik zie een stukje jas op de foto en dat is zelfde als de mijne :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijken of je ergens een tweedehands fietskar op de kop kunt tikken? Heb er zelf geen ervaring mee (ik had ook geen auto, maar gebruikte een aanhangfiets en daar wordt je alleen maar nog instabieler mee), maar volgens een vriendin van mij is dat een uitkomst bij sneeuw en gladheid.
  VIs het verder een idee om je zoon als het echt heel erg glad is tussen de middag over te laten blijven, dan moet je nog maar twee keer heen en weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is een bakfiets niet iets voor je? stabieler dan een gewone fiets als het glad is, enne pantykousjes over je schoenen tegen de gladheid, liefs marion, voorzichtig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ een paar tips: ik ben eigenlijk de enige die uit onze buurt ons kind naar die school brengt. De rest komt allemaal uit andere hoeken. Verder hebben we een (kleine) inpandige schuur. Jammer genoeg biedt dit geen plek voor zo'n fietskar, maar een bakfiets misschien net wel. Dat is dan ook eigenlijk stiekem nog wel een wens van me, maar heb je die prijzen gezien? :o(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bovenstaand zijn er naar mijn idee al 2 zinvolle opties aangedragen. 1.Vraag of er een moeder/vader in de klas is bij jouw kind die bereid is om bij te springen met extreme kou en gladheid. Als ze dit 's ochtends willen doen dan zal er 's middags voldoende gestrooid zijn zodat je zelf weer op pad kan. 2. Overblijven, misschien niet de keus die je snel zou maken, maar in dit geval moet je rekening houden met twee kinderen. Het is niet anders, veiligheid voor alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe wel voorzichtig, want op dit moment is het wel glad. Dus wanneer je morgen naar school gaat met de kleine, heel voorzichtig doen. Ik weet jammer genoeg geen oplossing. Die auto's begeven het altijd wanneer je ze het hardst nodig heeft.
  Fijne avond nog.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar probleem... fietsen en gladheid. Binnenkort lopen met de slee ;-). Maar een bolderkar waar je dan later ook de maxi cosi in kan zetten? Hoef je gelijk niet meer te sporten of te fietsen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi monique,

  Het valt niet mee met die sneeuw he en dan ook zonder auto....Ik zelf zat ook aan een fietskar te denken, maar ik lees net dat je er geen ruimte voor hebt...
  Een bakfiets kan een uitkomst bieden maar volgens mij fietst dat wel erg zwaar en neemt ook een boel plek in.
  Tenzij je ergens een "overkapping" kan maken, dan zou je zowel een fietskar of bakfiets kunnen aanschaffen. Fietskar is tweedehands nog redelijk te krijgen. En als je erop let kan je volgens mij ook een maxicosi erin vast maken.
  Succes met je zoektocht en de koude wintermaanden zonder auto.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Jantine: een bolderkar hebben we inderdaad nog in de schuur staan, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dat behoorlijk zwaar om mee te rijden. Voor nu is het eigenlijk alleen maar hopen dat de gladheid snel verdwijnt en we weer veilig de fiets op kunnen..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hallo moniquezag dit berichtje net en ik heb nog een hele goeie tip..laast moest ik naar een stad en daar lag zoveel sneeuw en ijs dat ik met mijn leren zolen onder mijn laarzen bijna niet gewoon kon lopen...heb onderweg wel 15 mensen zien vallen waarvan een met een zwaar hoofd letsel.
  ik dacht ik moet hier ook weer heelhuids doorkomen,en ik ben een schoenenzaak binnen gegaan en heb daar 2 gratis paskousjes gescoord,in overleg met de verkoper.
  die heb ik om mijn schoenzolen heen getrokken,en het werkte perfect!
  onderweg zag je mensen kijken maar toch denken briliant... ik heb de tip van mn oma .....
  fijne feestdagen
  gr esther dekker

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!