First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 6 november 2010

Good Old Recipe ~ Loempiaatjes

De ingrediënten
Dames, ik heb héérlijk kunnen stitchen, afgelopen donderdag. Ik heb de eerste van negen SFC (Stitching for Christmas) blokken af en kan niet wachten tot ik aan de volgende kan beginnen. Wat was dit veel te lang geleden!

Ik heb alleen nog geen foto van het eerste blok kunnen maken en jammer genoeg heb ik ook nog niet het tweede blok op de stof over kunnen nemen. Te donker hier in huis en een lichtbak heb ik helaas (nog) niet. Misschien morgen een foto?

Vandaag ben ik als vanouds weer eens voor onze culitrip de keuken ingedoken. Al met al heb ik er vandaag behoorlijk veel werk aan gehad, maar het resultaat mag er dan ook zeker wel zijn: eigen gemaakte (vietnamese?) loempiaatjes. Zo is hoe ik te werk ging:

Allereerst heb ik natuurlijk de boodschappen in huis gehaald. Dat ik dat de volgende keer niet meer op zaterdag moet doen is me wel duidelijk geworden. Wat een enorme drukte! Maar aan de andere kant: niets werkt zo lekker als verse producten. Misschien dan toch? ...

Met alle ingrediëten in huis, begon ik eerst met het opzetten van wat water met een kippenbouillonblokje er in om later de kip in te kunnen koken. Ondertussen zorgde ik er voor dat alle groenten in kleine stukjes werden gesneden en kon daarna de gekookte kip uit het water halen.


De kip zette ik even apart en deed vervolgens alle ingrediënten in een grote kom bij elkaar en husselde het geheel wat door.


Nadat de kip wat was afgekoeld, heb ik deze in kleine stukjes getrokken en bij de overig ingrediënten gedaan.


Omdat ik geen zin had om aan het einde van de veertig loempiavellen nog wat groentenvulling over te houden, of uiteindelijk te kort te komen, verdeelde ik mijn husselpotje over vier borden. Tien loempiaatjes uit elk bord. Een stuk overzichtelijker!


Tot slot kookte ik nog wat water om de glasnoedels klaar te maken en uiteindelijk kon ik aan het grote vul- en vouwwerk gaan beginnen.


Stukje bij beetje onstond er een behoorlijke stapel ongebakken loempiaatjes. Veertig velletjes en héél veel minuten verder zette ik de frituurpan aan en kon de loempiaatjes per vier tegelijk voor gaan bakken.


Zoals ik eerder al schreef; het is even werk, maar daarna kun je werkelijk met een gerust hart zeggen:Eet smakelijk!  ;o)

14 opmerkingen:

 1. Wauw, zit hier te likkebaarden op de bank!! Dat ziet er goed uit zeg, heerlijk. En bedankt hè, ik heb net op zitten scheppen dat het zo goed gaat met de trek.....Kun je in het vervolg een waarschuwing geven...(haha) Geniet er maar lekker van hoor, of zijn ze allemaal al op??
  groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zien er heel lekker uit.Vraagje: Doe je ze voorgebakken in de viezer? Gr. Cisca, Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Kaatje: ach... de ingrediënten zijn toch goed te doen? ;o)

  @ Cisca: om heel eerlijk te zijn.. dat gedeelte is voor ons een probeersel. Ik wilde ze niet ongebakken de vriezer in hebben, dus heb ze heel even voor gebakken. Als ik ze nu wil gaan gebruiken, doe ik ze nog even in de frituur om ze verder af te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er lekker uit !!...en waren ze lekker?? liefs Ria..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Monique,

  Oh die zijn er lekker uit, hhmm.

  groetjes, Jaimie

  http://creamiekes.blogspot.com

  http://dekookplaats.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er lekker uit Monique. Wij houden hier erg van loempia's maar nog nooit eerder zelf gemaakt.
  Leuk om in het weekend te doen. Dank je wel voor het recept!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmmm, het water loopt me nu al in de mond. Ik kan eigenlijk ook geen loempiakraam voorbij lopen zonder er eentje te pakken.
  Eet smakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg er zin in om ook maar weer eens aan de slag te gaan. Het vele werk houdt me alleen wat tegen :). Binnenkort hebben we een feestje. Is misschien toch wel een leuk idee.

  Weet je dat je ook heel eenvoudig de saus kunt maken? Volgens mij is het water, tomatenpuree (die heerlijk zelf gemaakte misschien?), suiker en rode peper. Even googelen en je vindt het zo.

  De tip om alles in 4 porties te verdelen... geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Monique,

  Wat is dat spul wat in het blauwe zakje zit?
  Heb je de saus,blauwe zakje en bladerdeeg in een toko gekocht?
  Weet je ook wat je precies kwijt was aan euro´s voor deze overheerlijke loempia´s.
  Je hebt me op een idee gebracht want een doosje loempia´s is altijd zo op.
  Voorraad aanleggen is dus ideaal.
  Groetjes Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Alexandra: Het blauwe zakje bevat glasnoedels en samen met de woksaus en het bladerdeeg (diepvries) heb ik alles bij de Jumbo vandaag voor ik dacht net geen tien euro in huis kunnen halen (beetje afhankelijk van de groenten).

  Reken de verse variant van de vietnamees uit tegenover deze en je hebt vier keer zo veel loempiaatjes voor hetzelfde geld ;o)

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Mama monique,

  Heb je misschien ook een geschreven versie van het recept?
  Je zou ons er blij mee maken dan kunnen we van het weekend ook eigen loempia's eten :-)

  Alvast bedankt!
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jammie , ja ik maak ze ook graag van dit soort leompiaatjes maar heb nu even geen frituurpan.. dus worden het meestal pasteitjes (empanadas) ook erg lekker....

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!