First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 30 november 2010

Sneeuwverslag

07.00 - Terwijl ik de gordijnen open doe, zie ik een groepje jongeren al ploeterend, glibberend en glijdend de straat door slippen. Fijn! Die fiets blijft vandaag in de schuur. Dat wordt lopen!

08.00 - Inpakken en wegwezen. Muts op, sjaals om (één onder en één over de jas) en handschoenen aan. Ik denk wel dat we er klaar voor zijn. Een diepe zucht, schouders recht en gaan!

Ik heb mijn eerste drie stappen nog niet gezet of ik heb al spijt. Dat zal een lange wandeling gaan worden... wat is het glad! En eenmaal de hoek van de straat om... koud! Wind in het gezicht.. dat kan nog wat worden morgen.. vanmorgen wisten ze op het nieuws te vertellen dat we morgen een gevoelstemperatuur kunnen verwachten tot -14!  :o(

08.30 - Gered... zoonlief kan nog nét met de bel naar binnen. Op naar huis!


Terwijl ik toch wel lekker aan de wandel ben, bedenk ik me dat het best wel te doen is. Misschien is de afstand voor het mooi nét even te ver, maar op zich loop ik zo toch heerlijk door. Ik geniet van mijn nieuwe laarzen die ik van de week uit voorzorg tóch maar aangekocht heb, kijk verwonderd om me heen naar de wereld die ineens wat meer sprookjesachtig aan doet en bedenk me ineens dat ik het best wel warm heb gekregen. Mijn handen geven lekker warmte af in mijn handschoenen en mijn hoofd voelt ook lekker warm aan. Mijn buik is met dat lopen wel wat aanwezig, maar mijn lichaam geniet volop. Zo zonder auto is misschien toch niet eens zo gek als dat ik dacht...  ;o)

09.00 - Ik ben weer binnen. Met een ochtendwandeling van een uur achter de rug, trek in snel de bedden glad, hang de eerste was aan de lijn, heb de tweede was al weer draaien en breng de fluitende ketel snel het zwijgen toe.


Mijn voetjes gaan op de bank, de pot thee heb ik inmiddels naast me staan en een plakje zelfgemaakte speculaascake mag er van mij wel in. Voor mij nu eerst even een momentje van rust. Vanmiddag mag ik tenslotte weer...

10 opmerkingen:

 1. Hier waren de wegen goed begaanbaar.
  Heb wel de hoofdwegen genomen.
  Ik was wel wat eerder van huis gegaan, als ik dan had moeten lopen was ik in ieder geval op tijd geweest.
  Maar zoals gezegd, nergens last van gehad.
  Ga je die wandeling nu 4x per dag doen, of eet zoonlief altijd op school?

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Herma: ik had in verband met de kapotte auto en zwangerschap vorige week al besloten dat het nu drie keer in de week overblijf gaat worden (ma, di en do. De rest van de dagen heeft hij een vrije middag). Zo kom ik ook aan mijn nodige rust toe en hij vind het gelukkig nog steeds een feest! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar dat het ook genieten kan zijn zo'n wandeling. En die thee met cake ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, even met je meegewandeld Monique ;). Apart he, dat we nu zomaar weer in de sneeuw lopen en dat al in november!
  Hey, je hebt de speculaascake gemaakt, lekker!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je je fiets meeneemt en er naast gaat lopen, heb je toch een beetje steun aan die fiets. Ik zou alleen niet gaan fietsen, voor je het weet lig je ernaast (ik spreek uit ervaring) en dat is natuurlijk niet de bedoeling met je zwangere buik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat kopje en cakeje heb je dubbel en dik verdiend na die wandeling deze ochtend! Wat een moed heb je. Hier is het toch wat minder. Zoon ging met een mama mee en blijft ook eten deze middag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt, ik heb nog aan je gedacht vanmorgen. Ik heb ook lopend de kids naar school gebracht vanmorgen maar dat is ongeveer 10 minuten (met de kids erbij 15 minuten want die stoppen de hele tijd om sneeuwballen te maken) lopen en voor mij zonder dikke buik :-)
  Dapper van je hoor, maar wat moet dat moet he!
  Fijn dat je zoon over kan blijven want anders was het wel een uitputtingsslag voor je geworden.
  Geniet van je thee met speculaascake!! Welverdiend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meissie toch......brrrrrr......tja er zit niks anders op he?? wel uitkijken he?? wat als je valt.......eng hoor met je kindje in je buik.....nou de thee zal wel op zijn....kom ook altijd te laat he??? liefs fijne avond Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed hoor, dat je door hebt gezet. Ik houd er wel van door de sneeuw ploeteren, maar ja, ik moet niemand op tijd op school hebben en ik ben niet zwanger. Volgend jaar zal dat wel anders zijn vrees ik, als kleine meid naar school gaat.

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prestatie zeg....dat kopje thee en plakje cake had je wel verdiend.
  Maar pas je wel goed op...

  Liefs zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!