First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 15 oktober 2010

Freubeleritis

Tussen de bedrijven van het huishouden en mijn winkel door ben ik ook nog wel aan de freubel hoor. Gister heb ik twee harten onder het machine gelegd, nu moeten ze alleen nog even gevuld worden. Ik blijf het gewoon enorm leuk vinden om van rest-stoffen en gekregen DMC-draadjes zulke heerlijke werkjes te kunnen maken.


Als het me lukt, hoop ik vanmiddag mijn oude Knippies door te spitten, want ik heb in de stapel gekregen "left-over-kledingstukken" een leuk overhemd liggen Deze wil om gaan toveren tot pyamabroek voor onze knul. Heb ik jullie toen niet verteld dat ik maar gewoon-weg een mailtje in onze familie- en vriendenkring heb rondgestuurd? De inhoud was een beetje in de trant van: wie heeft er nog oude, maar goed draagbare kleding en wil deze aan mij afstaan? Ik zou hier graag op naaigebied mee gaan experimenteren om er nieuwe kledingstukken of accessoires van te maken. Eerlijk toch? En met succes!


Ook denk ik er naast de pyamabroek bijvoorbeeld over na om één van de overhemden om te toveren tot tas of knuffel. De inspiratie voor dit alles heb ik van Marisa. Zij probeert elke dag een oud kledingstuk om te toveren tot een nieuw, hedendaags model. En dat lukt haar nog ook! Als je af en toe ziet wat ze te pakken heeft gekregen... O wee, o wee...  Maar als je dan het resultaat ziet!  ;o)

Ik ga dus vanmiddag lekker aan de gang met mijn oude, bejaarde Knippies en zal daarbij ook eens gaan bedenken hoe we de komende herfstvakantiedagen door zullen komen. Daagje naar het park, het bos? Poppetjes maken van kastanjes en beukenootjes? We zullen zien.. Gaan jullie er ook lekker van genieten?!

Oh.. en voor diegene die er om gevraagd hebben: de shawls zijn weer binnen! (Maar weer er snel bij, want op is waarschijnlijk ook écht op!)

9 opmerkingen:

 1. Leuke hartjes hoor.
  Je zou overhemden ook kunnen verwerken in een quilt, dat lijkt mij nog een keer leuk te doen.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O meid wat ben je druk !!..leuk hoor.......ik heb net het huis klaar zit te wachten tot de vloer droog is.....en dan even boodschappen doen .....en dan ga ik op mijn vrije dag nog maar even naar de winkel......even spullen uitpakken en prijzen.....tja...ook ik ga gewoon door......liefs fijn weekend ....van mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke hartjes, schattig patroontje! Ik spaar ook oude overhemden heb er al eens lapjes van in een quilt verwerkt en eens hoop ik er een hele quilt van te maken. Succes met je Knippies!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Monique
  ze zijn super leuk geworden hoor! schattig die laarsjes
  en wat een goed idee om zo aan stof te komen1
  leuk leuk!! ik ben benieuwd wat je er allemaal van fabriceerd!
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De hartjes zijn echt leuk. En wat een idee dat van die oude kleding stukken, erg leuk en handig.
  Fijn weekend.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattige hartjes Moniek, en nog van harte met je webshop joh, ik loop een beetje achter, maar jij gaat ook altijd zo snel met alles. Heel veel sucses er mee!

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een drukte bij jou.... hou je wel erg in jezelf???
  Bekende hartjes, ik heb het Tilda boek pas voor mijn verjaardag gehad en heb ze ook gezien! Leuk, leuk. Ben benieuwd wat er nog meer uit je handen komt rollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie oogst. En wat een briljant idee om oude kleding zo te recyclen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!