First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 22 oktober 2010

Uitdaging

Een paar dagen terug las ik op de website van Wise Bread het artikel How Low Can You Go over een zogeheten No Heat Challange. De uitdaging is om tot 1 november geen gebruik te maken van de kachel. Sierra linkt in haar stuk naar The Non-Consumer Advocate die dit vol wist te houden, maar zijzelf had in de tweede week van oktober - met de eerste sneeuwval - de kachel al aan.

Photo: Neelia
Ik heb me voorgenomen deze uitdaging - met ons gezin - aan te gaan. Voor ons zou dat betekenen dat we de kachel (op zijn minst) nog een dag of negen uit zullen moeten laten. Maar om heel eerlijk te zijn.. we hebben het tot nu toe ook nog steeds gered. Waarom die laatste paar dagen dan ook niet? Het scheelt op zijn minst weer wat stookkosten, maar ook het milieu is er natuurlijk bij gebaad.

We hebben overdag de rolgordijnen flink omhoog, zodat de zon het huis goed kan verwarmen. Tegen de tijd dat de zon achter de horizon verdwijnt, gaan de rolgordijnen naar beneden en trekken we de gordijnen een stukje verder dicht. Aan onze voeten hebben we lekkere sloffen en natuurlijk dragen we een lekker vest of warme trui.

Photo: Re-Nest
Wat denk je, zouden jullie de uitdaging ook aan kunnen of willen gaan? Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte!

Update: we hebben het zelfs iets langer uit kunnen houden dan de eerste van november: later bleek de hele kachel nog vol te zitten met lucht!  ;o)

3 opmerkingen:

 1. Dit zijn moeilijke uitdagingen. Het ligt er maar net aan waar je woont en of het daar al wat warm is. Als je woont onder hoge bomen en vrijstaande muren dan is het veel te koud daarvoor. In je eentje zou dat te doen zijn, maar met meer in huis wordt zoiets moeilijk als ze klagen over de kou. Of het wordt met de kippen op stok en al vroeg lekker in bed liggen lezen of zo.
  Succes in ieder geval. Nog een weekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Euh...nee, helaas kan ik deze utdaging niet aan. Ik ben zo'n koukleum, dat ik al met een dekentje en de verwarming aan op de bak zit.
  Maar knap als het je wel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het ook gelezen. Zelf probeer ik een eind te komen maar dit gaat me te ver. Consuminderen moet geen afzien worden, wat mij betreft. En met vijf jonge (en vier wat oudere)kinderen op en over de vloer vind ik het nu echt te koud. Overdag komt de temperatuur overigens niet boven de 17.5 of soms 18 graden. Tegen de avond gaat ie even naar 20 en dan al snel weer iets terug om vervolgens rond 20.45 uit te gaan. Mijn compromis...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!