First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 2 september 2010

Beroofd en verbaasd

Wauw.. bedankt voor jullie meedenken en gedachten over het wel of niet stoppen met tuinieren. We zijn er nog steeds erg mee bezig, maar zulke reacties geven weer extra stof tot nadenken en overwegen. Dank jullie wel!

Gisteren ben ik dus nog even naar de tuin geweest om te kijken of we nog wat bieten te rooien hadden. En ja hoor, veel meer dan ik had verwacht. Ze liggen nu in de keuken te wachten tot ik ze vanmiddag kan gaan verwerken. Samen met onder andere een behoorlijk aantal druiven liep ik gister met een volle mand de tuin af. Moet je eens zien!


En nadat ik alles in de keuken uitstalde zag het er zo uit:


Prima oogst toch weer hé?

Alleen de bramen.. tja.. nu hebben we er gelukkig zelf al een hoop vruchten vanaf kunnen halen, maar als ongewenste gasten het ook ongevraagd gaan doen. Belachelijk!
Eén van de buurmannen wist me te vertellen dat er een onbekende op de tuin aan het plukken was geweest. Niet alleen op mijn tuin hoor, maar op meerdere. Het hele complex rond, om zo een emmer vol bramen mee naar huis te kunnen nemen. Gelukkig is de man er op aangesproken en is het kenteken van zijn auto genoteerd, maar toch... Als je zo graag bramen wilt hebben, prima, maar kom er dan gewoon om vragen. Zo beroerd zijn we nou ook weer niet...

En dan eens een heel andere uitstap. Af en toe krijg ik nog wel eens de vraag hoe we het toch zo allemaal doen. Niet te veel uitgeven, maar toch normaal door de dagen heen komen. Nu heb ik bij een aantal buitenlandse blogs de wekelijkse boodschappen voorbij zien komen. Als vast onderdeel van de week zeg maar. En om eerlijk te zijn moest ik daar vandaag aan denken toen ik voor de weekboodschappen nog geen € 40,00 af hoefde te rekenen. Zal ik het eens met jullie delen?

Hier zie je een overzicht van wat ik dus voor deze week weer in huis heb gehaald. Niet bij de Lidl vandaag, maar bij Appie, omdat we aardig wat producten nodig hadden die de Lidl ons niet kan leveren.

Korte uitleg?

Je ziet geen kaas, worst, vlees, groenten en/of fruit op de foto. Kaas en worst wordt hier maar door één persoon gegeten en we hebben nog wat in de koelkast liggen, vlees heb ik van de week gehaald in de vorm van twee kiprollades (2 halen, 1 betalen = lekker voor de feestdagen), groenten heb ik van de tuin en fruit haalde ik van de week in de vorm van druiven (2 halen, 1 betalen) en heb ik nog wat op voorraad liggen. Totaal een bedrag van € 7,00.

Dan van links naar rechts: was- en verzorgingsmiddelen van Neutral i.v.m. allergieën, Gourmet voor de kat (2=1) i.v.m. darmproblemen, Croma omdat we ons vlees er gewoonweg lekkerder in vinden, Bertolli spaghettisaus als verwennerijtje i.v.m. de 2=1 actie en Nibb-it voor (alweer) een verwennerijtje tussendoor. Halverwege zie je nog een zeeppompje, maar dit kon niet anders, omdat ze geen navulzakken handzeep meer hadden staan. En ach.. voor 49 eurocentjes... De zakken aardappels waren ook 2 voor de prijs van 1, dus al met al lekker wat extra voor hetzelfde geld.

Totaal kocht ik dit alles voor € 37,70. Daarbij de € 7,00 van eerder deze week en we hebben een totaal weekbedrag van € 44,70. Netjes toch?  ;o)

Als er behoefte aan is, vind ik het werkelijk geen probleem dit wekelijks aan jullie door te geven (het houdt ons ook scherp). Laat maar even weten! Dan hou ik ook hiervoor mijn cameraatje paraat  ;o)

Enjoy your day!

15 opmerkingen:

 1. Jouw shoppen leerde me dat ik de pompzeep te duur kocht bij Aldi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je wel eens zelf spaghettisaus gemaakt? Een uit of vijf fruiten in de olie van een blikje ansjovisfilet in olie (de vis ook toevoegen), hier naar smaak wat geperste knoflooktenen bij doen (ik doe er altijd zeker vijf), dan 7 blikken gepelde tomaat (eventueel in etappes) erbij en een paar uur laten inkoken. Je hebt dan saus voor 3 keer (2 porties invriezen in boterbakjes). Het enige nadeel is dat er grote kans is dat je de Bertollisaus (of andere pastasaus uit de winkel - die vol met suiker en andere troep zit) daarna niet meer blieft. Wij trekken er in ieder geval onze neus voor op, zelfs bij 2=1.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan hoor.

  @ opnieuw beginnen, bij de aldi zit er wel meer in een flacon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schitterende oogst en stilleven!

  Leuk om te zien wat je allemaal goedkoop hebt gekocht bij de Albert Heijn! Ik gaf gisteren 50 euro uit voor ons gezin van 7 personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super hoor van je, maar het scheelt wel dat je weinig groente en fruit nodig hebt.
  En wat brutaal om bij andere mensen uit hun tuin te plukker, er staan er toch genoeg aan de kant van de weg zou je zeggen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie oogst zeg! het ziet er in die mand prachtig uit. Echt een foto waard!

  En je boodschappen... prima gedaan zeg!

  groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook ongeveer zoveel kwijt deze week. En dat voor 3 personen.
  Meestal koop ik bij de AH, en dan let ik goed op wat ik bijv. van een A-merk koop, en wat van de euroshopper.
  Gemiddeld ben ik met vlees, groente, fruit en de rest zo'n 65 euro kwijt voor de hele week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat vind ik toch een behoorlijk grote oogst (en mooie foto)
  Reactie op je vorig logje : als je met plezier tuiniert, als tuinieren dus ook een hobby is, valt dat plezier ook weg als je het tuintje opgeeft.
  De tip van een tuin delen lijkt me één om over na te denken.
  Een regelmatig overzicht van je aankopen is leuk, ik/wij kan/kunnen er van leren!
  Bah voor de dief!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een enorme oogst van je tuin. En bramen plukken bij een vreemde... niet te geloven.
  Leuk om eens mee te kijken naar de wekelijkse boodschappen van een ander ;-). Wij proberen ook bewust maar eens per week boodschappen te doen. Dan alleen neem je al minder extraatjes mee dan als je vaker in de winkel komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje wat een volle oogstmand, alleen voor de foto al een plaatje, maar fijn dat er toch nog zoveel uit je moestuin is gekomen. En respectloos (ronduit schandalig) dat iemand gewoon met een emmertje op jouw "land" komt.

  Ik dacht dat ik al goed op weg was met het bewust boodschappen doen, maar blijkbaar kan ik nog heel veel tips bij je weg halen.

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je tuin levert toch nog best een hoop op - ik dacht na je berichtje van gisteren dat het gedaan was met de pret maar het valt mee. Ben je er al uit wat je ermee gaat doen?
  Bij ons op school hebben veel mensen een tuintje en die hebben dat als gezinsaktiviteit in een vast ritme in de week. Als kinderen van ouders zonder tuintje mee mogen is dat een hele happening - spreken ze weken later nog over.
  En ook belangrijk dat de kinderen weten dat een appel aan een boom groeit en een aardappel niet. Je staat er van te kijken hoeveel jonge kinderen niet eens weten hoe de groente er rauw uitziet. Dat hebben jouw kinderen dan weer voor op andere kinderen. Ik zou kiezen voor houden - maar ik sta niet in jou schoenen...
  Succes ermee,
  Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een hoop groente !! en fruit !! en boodschappen !!! hahahhaha!! meid wat ben je druk.......heerlijk zo je post.ik geniet ervan......fijne avond liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuk om jouw boodschappen te zien. wij maken de saus ook zelf. en die bevalt ook!zo he wat heb je veel uit je tuin meegenomen. lekker zeg!Wel erg als iemand fruit of groente jullie tuin meeneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk hoor om zo de boodschappen van een ander te zien. (gevonden bonnetjes in de kar bij de supermarkt zijn ook zoooooo interessant...) Maar ik mis de melk/karnemelk. Wij zijn met zn 6en, maar daar gaat altijd wel wat geld in zitten wekelijks....
  Gr. Mari

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om te zien wat een anders kkopt voor 40 euro! wij doen elke zaterdag de boodschappen bij de Aldi en gaan daarna voor een aantal dingen nog naar de C1000 (meestal 10-15 euro), maar bij de Aldi zijn wij meestal ook rond de 40 (soms ietsjes meer) kwijt, maar als ik eerlijk ben hebben wij toch echt veel meer voor dat geld dan ik hier zie staan. We hebben dan brood voor de hele week, melk/karnemelk etc. voor de hele week en ook lekkers hoor ;-), wc papier, 6 flessen cola en nog meer (maar m'n bonnetje zit nog in mn tas). Wij zijn met z'n vijven (DH en ik en 3 kids). Heel af en toe moet er dan nog eens wat doordeweeks gehaald worden, maar we proberen dat meestal niet te doen. Ik heb wel een klein voordeeltje: door mijn avondje werk in de week kan ik voor een klein prijsje groente en fruit (alleen wat er is, dus meestal niet heel veel keus) meenemen! Al moet ik meestal nog wel appels bijkopen, daar zijn ze hier gek op.

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!