First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 29 september 2010

One flower wednesday ~ het begin

Via, via, via.. (ik weet echt niet meer precies via welke weg) kwam ik op de website van Karen (Journey of a Quilter) terecht. Hier en daar kwam ik op verschillende weblogs al verschillende hexagon-bloemen tegen, maar was nog niet zo ver te krijgen met de uitdaging mee te doen. Tot van de week. Eigenlijk leek het me nu wel een mooi moment om met de hexagon-bloemen te beginnen. Waarom?


* Er ligt nog steeds een pakketje mooie Moda-stofjes (Aster Manor) op me te wachten,
* Ik heb momenteel buiten de pincusionswap totaal geen crea project om handen,
* Je kunt het anytime, anywhere in de handen nemen, maar bovenal:
* Hexagonnetjes maken is een ontzettend leuk en simpel werkje, zéér verslavend, en al die vormpjes bij elkaar geeft uiteindelijk zo'n heerlijk verbluffend resultaat!


Vandaag nog geen hele bloem, maar al wel een begin met de vormpjes. Vanaf nu hoop ik wel voorlopig elke woensdag een vrolijk bloemetje op tafel te hebben. En mocht je zin hebben om gezellig met me mee te doen? Rechts in de zijbalk staat een link naar de betreffende site en eventuele richtlijnen. Ben benieuwd!

12 opmerkingen:

 1. Oh wat een mooie stofjes gebruik je voor de hexabloemen.Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige stoffen he!
  Ik heb van deze serie een 'petit four' liggen, allemaal lapjes van 5 x 5 cm. Ik hoop hier binnenkort ook mee aan de slag te gaan. Het wordt weer wat heel anders dan jouw hexagonnen, die er trouwens prachtig uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te doen he? Ik ben er vorig jaar rond november mee begonnen. Het is voor mij een jaren project; je moet er geen haast bij hebben. Ik maak ze allemaal met de hand, dus dat kost tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o nee hè, nog iemand besmet ;-). Het ligt bij mij al een hele tijd stil. Na een heel poppenquiltje een enthousiast begin met de volgende maar die blijft onverklaarbaar liggen, het enthousiasme is er uit. Maar dat komt wel weer, hoop ik ;-). Geniet er van, het is heerlijk om te doen! Die stoffen, prachtig, wat moet het heerlijk zijn die door je handen te laten gaan.
  Zat net hoeslakentjes voor een wiegje te naaien, van badstof, voor een lieve collega en moest aan jou denken. Ze zijn heel makkelijk te maken, dus met oude hoeslakens of goedkope stof van de markt misschien een goede kostenbesparing?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meid wat ben je druk ........heerlijk...............geniet er maar lekker van....ben benieuwd naar het eindresultaat !......liefs van mij.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleuren en stof Monique. Hoeveel moet of wil je er totaal maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was ze ook al eens ergens op een weblog tegengekomen. Ze zien er leuk uit.
  Ben benieuwd hoe die van jou eruit komen te zien. Je hebt in ieder geval leuke stofjes.
  Zie trouwens rechts de country kalender. Vind die zo mooi. Ik hoop dat ik die ook eens een keer kan gaan maken. Ben nml nog niet toegekomen aan stitcherie maar het staat wel op mijn verlanglijstje om te doen.
  Fijne avond.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooo oooo, weer een verslaafde er bij! ;-)
  't Zijn mooie, je eerste hexjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Renske: eigenlijk heb ik geen idee hoeveel het er uiteindelijk moeten gaan worden. Eerst maar eens tot de stofjes op zijn? Dan zie ik wel weer verder ;o)

  @ Babette: als je de mogelijkheid hebt: doen! Het is werkelijk een heerlijk werkje. Via het logo van de Country Calender kun je het eventueel downloaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful fabric for your flowers! Your garden will be lovely. Don't forget to use the Sign In Sheet on the weeks you are posting so other members know to visit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk ! die hexagonnen !
  zelf ben ik ook bezig met hexagonnetjes van 3 cm, van allerlei restjes.
  Je kunt nog zuiniger knippen, door een malletje te maken met de naadtoeslag erbij. Je kunt ze dan achter op je stof mooi tegen elkaar aan tekenen, en zo het maximale uit je stof halen.
  Maar ja, deze stofjes liggen al geknipt..
  groet, Lijan Bos

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!