First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 22 september 2010

Voorbereidingen

Stil hé?  ;o)  Maar alles gaat hier nog goed hoor. De baby groeit gestaag, net als mijn buikje. Normale onderkleding zoals broeken gaat nu echt voorlopig de kast in, maar shirts en truien kunnen nog wel even blijven. Mijn misselijkheid en vreetmomenten zijn zo goed als achter de rug, dus ja.. we gaan de goede kant op!

De stilheid op mijn blog heeft alles te maken met de enorme hoeveelheid werk die gaat zitten in het bouwen en vullen van een website, of in mijn geval: webwinkel. Alle producten moeten stuk voor stuk op de foto, worden voorzien van een omschrijving (liefst zo pakkend mogelijk natuurlijk), moeten gewogen in verband met de verzendkosten en om vooral niet te vergeten: de verschillende voorpagina's moeten ook voorzien worden van teksten en foto's. Zoiets vergt in ieder geval veel meer tijd dan je in eerste instantie zou denken (ben ik nu wel achter). Wat hier op mijn blog en in mijn bezoekjes aan jullie momenteel dus als gevolg heeft dat ik wat minder (zo niet een paar dagen helemaal niet) aanwezig kan zijn. Maar in gedachten wel!  ;o)

Zo denk ik er bijvoorbeeld aan om bepaalde onderwerpen op een vaste dag in de week te bespreken. Op donderdag heb ik natuurlijk al het overzicht van de boodschappen met daarbij gelijk een voorbeeld van ons weekmenu (jaja.. morgen weer!), maar op maandag zou ik bijvoorbeeld de meterstanden met jullie door kunnen nemen. Of de milieuvriendelijke varianten op onze alom vast ingebakken chemische huishoudmiddelen. Wist je trouwens dat je van simpele Marseillezeep heel erg makkelijk zelf een goed en goedkoop wasmiddel kunt maken? Het probleem is alleen (ben ik inmiddels achter) om aan die betreffende zeep te komen. Want in wat voor uitgebreid dorp ik dan ook mag wonen, Marseillezeep kennen ze hier geen van allen...
Foto via 100IT, Chris Devriese
Zit er dus niets anders op dan het óf via internet aan te schaffen óf om te proberen het zelf te mogen gaan verkopen. Dat laatste lijkt me zeker wel wat, maar dat bewaar ik nog even als later zorg. Eerst maar eens zorgen dat mijn webwinkel gevuld gaat worden met de nodige artikelen. Ik ben er weer even tussenuit!

10 opmerkingen:

 1. Oh Monique,

  Je houd ons wel in spanning wat je webwinkel betreft hoor! Wanneer licht je een tipje (of groot stuk)van de sluier op?

  Groetjes van een heel nieuwsgierige Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes hoor!! ooh je maakt me helemaal nieuwsgierig naar je artikelen!!
  fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig ik heb ook zitten denken om meer structuur in mijn blogjes te doen: maandag ...dinsdag studie enz. enz. maar ik weet het nog niet. ik was bang dat ik alleen over werk zou gaan praten, daarom dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje Moniek, je haalt je wel wat op je nek net nu de nieuwe baby in aantocht is, een webwinkel.....dat lijkt me zomaar en hele klus om je zo te onderscheiden van al de duizenden webwinkels die er al zijn, ik ben benieuwd wat je te koop hebt.....

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met sunlight zeep kun je ook een vergelijkbaar wasmiddel maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha monique, zitten we helemaal in het zelfde schuitje. Ik ben me ook al de hele zomer suf aan het werk voor een webwinkel, bijna al het werk af, webwinkel staat helemaal klaar.....maar dan die laatste loodjes he, die foto's grrrrr....ik begin zelfs uitstel gedrag te vertonen, door eerst mn hele kamer te gaan verven e.d.

  Lieve groet, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het goed gaat met de zwangerschap. Je maakt mij wel erg nieuwsgierig naar de webwinkel. Probeer ook een beetje voorzichtig te leven, wij eten al biologisch en let op allerlei dingen. Maar van jou kan ik geloof ik nog een hoop leren, dus blijf je intensief volgen.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey wat leuk dat je een webwinkel begint (en wat fijn dat je misselijkheid en eetbuien weer voorbij zijn ;) ).
  Ik zit ook al een tijdje te zoeken naar een wat vastere structuur op mijn blog, ben er nog niet helemaal uit...
  Die zeepjes... wat zou ik die graag even ruiken!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique, ik haal de zeep op de (zaterdag)markt in Rotterdam. Drie stukken voor maar 2,50. Er zijn daar verschillende kramen die het verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In mijn dorp is zelfs geen buurtsuper te vinden, laat staan Marseille zeep!
  Succes met de verdere voorbereidingen. Wanneer denk je je webwinkel te openen?
  Mariam

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!