First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 15 september 2010

Met dank aan

Gisteravond heb ik speciaal voor Teunie en Corrie mijn inmiddels wel bekende bananencake gebakken. Bij deze wil ik het als virtuele dank aan ze toekennen, want wat zijn we door hen verwend!

Ging ik afgelopen maandag wat overgebleven spullen naar Teunie brengen met bestemming Roemenië, kreeg ik van haar een tasje vol met zwangerschapskleding mee. Wat een luxe! Zo heb ik nét even wat meer variatie in de kast en kan ik ook nog eens netjes voor de dag komen. Mijn dank is heel groot Teunie!

En gisteren hebben we van Corrie (een trouwe leester van mijn weblog) een pakketje met kattenvoer toegestuurd gekregen. Ze las vorige week dat wij om bepaalde redenen gebruik moeten maken van Gourmet, waar zij (om weer andere redenen) nog wat van had liggen. Ze vroeg me of ik er mogelijk interesse in had en stuurde het daarna kosteloos naar me toe. Niet alleen van onze kant, ook van Poes' haar kant natuurlijk voor jou, Corrie, enorme dank voor je vrijgevigheid.


Dankzij mensen zoals jullie, dankzij mensen die het hart op de goede plaats hebben, wordt de wereld steeds een stukje mooier om je heen. Dank jullie wel!

En weet je wat wij er als gezin van leren? Dat het enorm leuk is om te geven en te ontvangen. Ook wij passen dit principe in steeds meerdere mate toe (het weggeven) en leren dat -hoe vaker je iets weggeeft- je er zelf ook "rijker" van wordt.

Ik hoop dat deze kleine voorbeelden een inspiratie mogen zijn voor diegenen die dit hier (of op een andere plaats) mogen lezen of meemaken. Ik zou er eigenlijk alleen nog aan toe willen voegen:

Dó try this at home!

15 opmerkingen:

 1. Geven en nemen is zo leuk. Zolang het maar in het juiste evenwicht is!

  Als je het niet erg vind...Ik heb ook een stukje cake gepakt. T ziet er overheerlijk uit haha!

  Groetjes Schuldenaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Monique ik ben het helemaal met je eens!! wie goed doet goed ontmoet zeggen ze!! en dat is echt zo!!
  Het is raar maar mensen vergeten vaak in deze drukke tijd van de klok om eens aan elkaar te denken! en dan is het geven een heel belangrijk onderdeel. Meid ik wens je een heerlijke dag en je cake hij is heerlijk hmmmmm!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor de heerlijk cake :-). Delen maakt inderdaad gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve mensen krijgen lieve dingen terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HMMMMMMMMM Monique,

  Dat ziet er lekker uit, heb je nog een stukje over dan stap ik even op de fiets. Kan nog net voordat de school uitkomt.

  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Marion: net te laat, maar ben de rest van de middag thuis hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Monique, Wat een fijne mensen heb je om je heen en het is waar: wie goed doet, goed ontmoeet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja zo is dat...je geeft niet om te krijgen toch?? maar tis wel heel leuk !!..en ik zag dat je weer een give away hebt gewonnen.....zo leuk voor je !! daar word ik blij van !!! kun je nagaan......geniet van alles!! liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom via via op je Blog. Wat ziet het er gezellig uit! Ik kom zeker vaker langs. En die cake lijkt mij erg lekker.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Monique,deze lieve mevrouw wil je ook al een tijdje iets sturen!!
  Heb ik alleen je adres nodig,heb er al 2x naar gevraagt.
  Groetjes Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De cake was heerlijk!
  Ik was 1 van de gelukkige die een stuk mocht proeven! THX!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Alexandra: sorry, het is me helemaal ontschoten. Heb je emailadres niet meer in mijn box staan, misschien kun je me via het tabje contact (bovenin rechts) een bericht sturen?
  Ben benieuwd! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De cake ziet er heerlijk uit.
  Wat lief dat je deze dingen hebt gekregen. Zoveel mensen hebben het zo druk met andere dingen dat het leven er soms inschiet. Dan bedoel ik genieten, lekker rustig aandoen, elkaar helpen enz.
  Dat heb/had ik ook en ben nu steeds meer stappen terug aan het doen en dat is een stuk fijner dan zo gejaagd rond te rennen.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mmm lekker die cake! harstikke leuk he om elkaar zo'n plezier te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bedankt voor de spullen voor Roemenië , ze zullen er heel blij mee zijn.Op onze weblog kun je lezen over de ontvangst aldaar in de nieuwe week.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!