First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 11 augustus 2010

Special request ;o)

Speciaal voor jullie, om te laten zien dat het ook zonder pakje kan  ;o)


Appel-kaneel muffins

Verwarm de oven voor op 180'C. Vet een standaard muffinblik in of zet er 12 papieren cakevormpjes in. Zeef 300 gram bloem met 250 gram suiker1 eetlepel bakpoeder en 1 theelepel gemalen kaneel in een grote kom. Klop in een kom 4 eetlepels plantaardige olie, 60 gram gesmolten en afgekoelde boter, 2 eieren en 1,8 deciliter melk door elkaar. Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn. Vouw er losjes 1 grote rode geschilde, uitgeboorde en in dunne schijfjes gesneden appel door. Vul elk muffinvormpje voor driekwart.

Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 1 tot 2 minuten in het blik afkoelen en doe ze dan over op draadroosters. Serveer warm of op kamertemperatuur.

En dankzij een van de week gekregen blog-award morgen vijf wetenswaardigheden die jullie nog niet van mij wisten...

9 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk gebakje.Jammer dat ik er zo weinig tijd voor heb om ook aan het bakken te gaan.Misschien ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, dit recept heb ik meteen in mijn schriftje overgeschreven. Misschien maak ik het vandaag nog als ik tijd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hAaa lekkeerrrr!!! de bakker in huize achterom heeft het recept al gelezen en nu maar hopen dat dochterlief zin heeft aan een bakmiddagje
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik denk dat ik het nu ook eens ga proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm...lekker...maar dan zonder kaneel!! Je brengt me trouwens op een idee...er staan hier nog muffins, met kersen en chocola...ik ga er snel eentje pakken!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekkerrr!! Wij maken ook altijd kaneel cakjes, die zijn wat zoeter denk ik en daar zit ook geen appel in. Dus deze ga ik zeker proberen hoor! Leuk dat je op mijn stukje gereargeerd hebt, ik hoop dat we wat meer lezers kunnen krijgen. Dus nog wat promoten.. Ik zal een foto van mijn geliefde strijkijzer maken dan kan ik die er bij plaatsen.
  Groetjes van mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique,

  Dank je wel voor je uitgebreide antwoordt nav mijn mail.
  Het logje waar je naar verwees, had ik al gelezen maar nu heb ik het iets beter gedaan en snap het alweer wat beter :-).
  Er is mij nu alweer het e.e.a. duidelijker geworden en hoop eerdaags eentje te kunnen maken.
  Via internet ben ik wat leuke freebies tegen gekomen en ook het patroon van Cindy (you make my heart sing) wil ik proberen te gaan maken.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel voor dit recept!! Ik ga ze ook eens maken!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!