First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 11 juli 2010

Vraag & antwoord

Spannend hé? Zo'n finale? ;o)

Terwijl ik op mijn gemak in de keuken een gezond alternatief voor de voetbalsnack aan het klaar maken ben, hoor ik vanuit de woonkamer de welbekende stem van onze commentator af en toe flink zijn adem inhouden. Zou het? Een puntje mee? Of juist tegen?


Man-lief zit inmiddels al met een biertje op de bank, maar ik maak me geen haast. Leuk om zo half de wedstrijd mee te krijgen, maar ik zal er niet volledig voor gaan zitten. Voor mij zijn er wel leukere dingen te doen  ;o)

Zoals bijvoorbeeld een vraag beantwoorden die ik eerder deze week van Charlotte binnen kreeg:

Als stille-lezer heb ik een klein vraagje; hoe breng jij de patroontjes over op je borduurstof? Ik vind dit altijd een lastig werkje; misschien heb jij nog tips /trics?

Tips en trucks kan ik je niet geven Charlotte, ik heb me deze "tactiek" zelf aangeleerd. Maar ik wil je wel laten zien hoe ik het doe hoor! Komt 'ie:

Allereerst printte ik het ge-wél-di-ge (gratis!) patroontje van Cindy uit. Nogmaals dank je wel daarvoor! (Zij geeft bij dit patroon trouwens ook een heel goede werkbeschrijving). Daarna ging ik als volgt te werk:

Allereerst natuurlijk alle materialen er bij pakken.


Door middel van carbon-papier neem ik het patroon op de stof over.Op sommige plekken moet ik het patroon met een potlood nog wat bij tekenen. Door de grove stof is het niet overal even goed overgenomen.


En vervolgens ga ik aan het stitchen. Meestal met een schuin oog naar één van onze vaste series, maar deze week dus met de voetbalkwaliteiten van onze jongens.


Het werkje is nu in zo verre klaar dat ik het in elkaar zou kunnen gaan naaien, maar ik moet nog even zien waar ik een oogje en zo'n leuk hangertje kan halen zoals Cindy het in haar beschrijving aan geeft.


Kun je hier iets mee Charlotte?

Ga ik me nu maar eens storten op de opstart van een webwinkel. Ik heb een leuk idee in mijn hoofd en hoop dit in de zomervakantie wat uit te kunnen werken. Als alles weer naar school en aan het werk is hoop ik jullie het resultaat te kunnen laten zien.

Fijne en gezellige avond nog verder!

9 opmerkingen:

 1. Ook ik volg de wedstrijd niet op het puntje van mijn stoel, maar doe mijn eigen ding. Ondertussen toch wel stiekem meegenietend van de sfeer, dat dan weer wel natuurlijk, haha.
  Ben benieuwd naar jouw webwinkel, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog een blogger zo tijdens de wedstrijd. kan niet iedere keer wijs uit het geluid uit de woonkamer, maar net even gespiekt, nog 0-0 dus geen zakdoekjes en ook nog geen vreugdebiertjes die ik moet gaan brengen:-0
  bedankt voor de uitleg vh borduren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je maakt me nieuwsgierig, een webwinkel.
  Wij kijken hier geen voetbal maar toch even stiekem gekeken wat de uitslag was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een WEBWINKEL!!!! Wat leuk!!! Ik benieuwd naar je ideetje...Ik heb zitten quilten tijdens de wedstrijd. Ik ben een babyquiltje aan het maken voor mijn vriendin Jessica hier (mijn nederzweedse bijdochter). Ik heb zo'n handig tafeltje gekocht dat overal onder past en dat je op verschillende hoogtes kan stellen. Ik zit er dus gewoon bij en heb alles op dat tafeltje..... Ik kan er ook op loggen en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hierhebben we ook gene voetbal opgehad hoor. wel even gekeken als t gejuich in de straat goed te horen was. maar verder deden we ons eigen ding hier. manlief kijkt ook niet. keuk zeg een webwinkel,zou ik ook wel willen maar ja dan moet je inderdaad een goed idee hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke stichery!!
  Enne je maakt ons wel nieuwgierig hoor met je webwinkel....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met je webwinkel

  groetjes uit Friesland van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank !! Super beschrijving ....ik kan er zeker wat mee. Wat leuk om te zien dat dat "ouderwetse"carbon papier er nog steeds voor wordt gebruikt. Nogmaals dank voor de "persoonlijke" uitleg. Ben ook, net als anlle anderen heeeel beniuewd naar je webwinkel.
  Lieve groet, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handig idee, zo met dat carbon papier. Van't weekend even de kast induiken...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!