First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 12 juli 2010

Blij met de bieb

Ik ben een werkelijke boekenfan. Kom bij mij de woonkamer binnen en je vind een boekenkast tegen de muur van zo'n drie bij drie meter. Héérlijk! Het "jammere" aan die leestik is alleen: boeken zijn over het algemeen vrij prijzig. Zeker de boeken die ik geregeld in mijn handen heb.

Marktplaats en rommelmarkten liggen wel aardig vol met boeken, maar bijna nooit met de boeken die mijn voorkeur hebben. En als ik dan via Marktplaats al wat heb gevonden, dan komen er minimaal nog € 6,75 aan verzendkosten bij. Niet echt goedkoop dan meer hé?

Maar gelukkig is er nog een manier om zo nu en dan voor weinig een boek te lezen: de bibliotheek. En dan heb ik het niet over een (ook nog vrij prijzig) jaarabonnement, maar over een strippenkaart met maar een bepaald aantal strippen. Met deze kaart haal ik zo nu en dan een boek voor mezelf en geniet tijdelijk van een boek van een ander. Neem bijvoorbeeld de twee handwerkboeken die ik vandaag tegen het lijf liep:


Wist je trouwens dat je ook heel goed een relax-moment in kunt bouwen door simpelweg de bibliotheek binnen te lopen? Tegenwoordig hebben ze bijna overal van die gezellige zitjes gemaakt en kun je op je gemak (zelfs onder het genot van een kop koffie of thee) je favoriete tijdschrift doorbladeren. Ik heb er laatst een "dood" half uurtje een boek over bezuinigingstips door zitten bladeren. Het boek was goed genoeg voor dit half uurtje, maar niet goed genoeg om voor een strip mee naar huis te nemen.

Maar goed, met veel plezier heb ik zojuist het Ariadne-boek doorgenomen en kan ik bijna niet wachten tot ik een keuze heb kunnen maken uit al die aantrekkelijke en inspirerende handwerkjes. Moet je eens zien:En dan ook nog eens dat haak-boek. In het begin van het boek staat stap-voor-stap beschreven hoe je de steken moet maken. Ik zal er eens goed voor gaan zitten en wie weet krijg ik het binnen de het-boek-moet-weer-terug-naar-de-bieb-periode aardig onder de knie.


Maar eerst maar eens een Ariadne-patroontje. Manlief heeft me zojuist een geurend kopje thee ingeschonken en het is momenteel lekker weer om er even voor te gaan zitten. Zonnige avond enne... slaap lekker!  ;o) 


24 opmerkingen:

 1. Ik kom er ook net vandaan Moniek, kan de stapel haast niet dragen, heerlijk......lekker in bed met een boek, enne......ik heb een zalige chocoladereep gekocht van Milka, doe ik anders nooit hoor......maar nu dacht ik: met een boek en een reepje op de bank, voeten uitgestrekt, Mmmmmmm, die boeken die jij haal word ik alleen maar onrustig van........

  groetjhes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een voordeel: verlengen van een boek kost bij ons geen strippen. En dus blijf ik wel eens verlengen tot het echt terug moet. Gaat wel lukken met dat haken dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig boeken kijken.
  Die slofjes zijn wel heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke boeken Monique. Je kan tegenwoordig je boeken ook via internet verlengen. Wat tegenwoordig ook wel leuk is, is dat ze bij de bieb boeken voor een spotgoedkoop prijsje weg doen. Bij ons is dat 1 euro per boek. Echt leuk om daar eens te snuffelen. Succes met het haken. Dat zal best wel lukken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk he, dat lenen.
  Ik heb wel een abonnement (is geloof ik 25 euro per jaar).
  Dat boek Sfeermaken heb ik ook al eens geleend, het is alleen al prachtig om in te kijken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. SEHR SCHON....kan Sie mir das Patron geben.
  Vielen Dank.
  Patricia Bolivia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt waar dol op de Bieb. Ik ga er inderdaad ook vaak naar toe om even te relaxen en wat tijdschriften door te bladeren. Je mag bij ons ook gratis koffie pakken, en ik kies meestal een cappuchino. Heerlijk genieten! Ook vind ik de dames van de bieb heel aardig, en omdat ik er regelmatig kom, komen ze ook al uit zichzelf zeggen van: heb je dit of dat al gelezen. Mijn plekkie dus.
  Ben toevallig aan het leren haken en voor morgen ook een uitje naar de bieb gepland. Hoop daar ook wat te vinden op haakgebied.
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben benieuwd wat je allemaal gaat maken weer................welterusten.............liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook hier een abonnement, heerlijk om allerlei boeken op te kunnnen halen en muziek en films en tijdschriften. Ik heb dan ook een heeeeele grote boekenkast zeg maar, alleen.... niet bij mij thuis maar op een andere lokatie dus.
  Heel veel plezier gewenst met de handwerkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook gek op boeken. Niet op handwerkboeken. Wel op romans. Idd ook niet de gemakkelijkste. De bieb is hier in de vakantie alleen 's-morgens opne. Dat is wel jammer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke boeken! En goed idee om die te lenen bij de bieb..
  Ben benieuwd naar je webwinkeltje, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. goede uitvinding he die bieb!
  ik ben er ( met of zonder kids ) ook wekelijks te vinden :-)
  laat ik nu zèlf dat boek van Tilda hebben,gaafffffffff he?!

  veel leesplezier,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kocht vroeger ook veel boeken hoor, en ook graag tweedehand maar nu we verhuisd zijn delen manlief en ik 1 biebkaart en zoon is natuurlijk gratis dus bijna iedere zaterdag gaan we met zijn drietjes gelijk als hij open is even naar de bieb.Als je met zijn tweeen met een kaart doet vind ik t wel meevallen. En het is nog gezellig ook. En we wonen vlakbij bredevoort(boekenstad) dus twedehandsboekwinkels en boekenmarkten genoeg..t scheelt veel porto

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jajajajaja, leuk allemaal!! Ben beniewd wat het worden gaat hihi! Hier ook een prima bieb, gezellige mensen en heerlijke koffie!! Mooie dag, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Marianne: je doet het vast nog niet de deur uit? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En nu is net mijn abonnement weer verlopen! Ik kom er gewoon niet aan toe.. misschien in de vakantie de draad maar weer eens oppakken..

  Spannend je webwinkeltje.. lezen we vast meer over..Succes met de voorbereidingen!

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind de bieb heerlijk, heb zelf een abonnement voor ongeveer 28 euro en mag elke keer 8 boeken of zo lenen. En in verhouding is het niet duur.
  Kijk maar wat een goed boek kost dan kan je per jaar veel boeken lezen voor je abonnementsgeld.

  Succes met alles groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Monique,
  Wat leuk om te horen dat jullie de bieb zo waarderen. Als echte bibliothecaresse (op een middelbare school; ikzelf ben 37 en heb dus een jong publiek op school dat is dubbel leuk) is het leuk om deze positieve reacties te horen !! Daar doen we het voor !!!!!
  Lieve groet, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als ik dat hier lees, dan valt de bieb bij ons super mee. Volwassenen betalen 2,5 euro voor een jaar, kindjes zijn gratis lid en per keer mogen we 5 boeken elk ontlenen.
  Op boeken laattijdig terugbrengen staat wel een boete en voor CD's en DVD's betaal je ergens tussen 0,5 en 2 euro voor 3 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Monique,

  Lees net dat op je reactie van MArianne dat je het boek van Tilda zo leuk vindt....ik heb het in de kast staan en doe er niet meer zo gek veel mee. Als je het van me over wilt nemen....
  mail me maar even dan komen we er wel uit
  (charlottenas@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kijk... en dáárom hou ik zo van mijn blog-lezers!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Monique : ik doe er weliswaar niet heel veel mee,maar...............alleen om te kwijlen hou ik 'm al!
  Zie dat je inmiddels een aanbod hebt gekregen ;-)
  Leuk!!
  Heb ook nog andere boeken van Tilda,dus als je eens een patroontje zoekt?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ Marianne: ik hou me zeker aanbevolen. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!