First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 30 juli 2010

Trots op je huis ~ House-proud

Een paar dagen terug schreef Rhonda op haar blog een mooi stukje over het trots zijn op je huis.

Ik vertelde haar over onze droom te vertekken naar een plek in de middle of nowhere en of en hoe we ons nu dan toch trots konden voelen op ons huidige plekje.


Ze heeft mij (en aan de reacties te zien, meerderen) daar een heel mooi en warm antwoord op gegeven. Wie wil kan het hier lezen. Een wijze les voor velen!

15 opmerkingen:

 1. Ageeth Dorsman30 juli 2010 om 12:40

  Hoi Monique, Ik lees je blog altijd, maar dit is de eerste keer, dat ik reageer, omdat dit stukje wel aan mij gericht lijkt. Ook wij willen zo
  graag van ons nieuwbouwhuis verhuizen naar de polder, maar omdat
  mijn man pas voor zichzelf is begonnen, krijgen wij de eerste 3 jaar
  geen hypotheek. En laat nu ook nog mijn droomhuis te koop staan....
  Het antwoord, dat aan jou gegeven werd, heeft mij ook zeer aangesproken
  en ga ik proberen ter harte te nemen. Ik hoop, dat jij er ook wat mee
  kunt! Ik vond het inspirerend en hoopgevend.
  Hartelijke groet van Ageeth Dorsman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn reactie was nogal uitgebreid. Die heb ik even op de mail gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een wijs stuk,

  lijkt ook voor mij van toepassing, ik heb al 13 jaar lang echt heiwee naar de plek waar ik vandaan kom ( toevallig het Noorden )
  En dat neemt echt ernstige vormen aan, kan soms ziek zijn van de heimwee zels na al die jaren.

  Op zich gaat dat niet over vrijer wonen, want we wonen nu al erg pretig, maar het is de lucht de plek mijn hart. Geen idee waarom

  Gr Deboor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja.......begrijp mik dat jij niet trots bent op je huis.......liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi en wijs stukje. Ik wil het nog een keer doorlezen met de vertaalmachine erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat open en eerlijk! En wat een wijze les. Vooral het feit dat de tijd gewoon voorbij tikt.... Wat bewuster leven ik het Hier en Nu zou voor mij ook heel goed zijn. Fijn om te merken dat wij (vrouwen....) toch eigenlijk wel weer heel veel op elkaar lijken....
  Volgens mij is er ook een term voor : "Slow-living". Maar dat is wel wat uitgebreider.
  Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hadden ooit een droom en hoewel wij een mooie jaren dertig 2 onder een kap hadden in een leuk plaatje:Lochem, hadden wij het verlangen van meer vrij zijn en op een eiland wonen... wat een droom haha... niet te realiseren voor ons op dat moment in Nederland, maar buiten Nederland vonden wij ons huis op een mooie vrije plek op een eiland!

  Dromen zijn niet altijd bedrog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique,
  wat leuk allemaal die cadeatjes in de vorige post.
  Ik ga gelijk even naar de reactie van Rhonda kijken, want haar blog lees ik ook graag.
  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dromen mag maar tevreden zijn met wat je NU hebt is ook belangrijk om NU gelukkig te zijn.
  Ik kan me vinden in Rhonda's wijze woorden.
  Mag ik je ook feliciteren met nr. 4 ;-)
  Goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed geschreven van Rhonda. Zo is het maar net maar o zo makkelijk om uit het oog te verliezen. Goed dat mensen als Rhonda het weer onder de aandacht brengen. Ik gun je veel wijsheid om daar dat uit te halen wat belangrijk is voor jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,

  Wat een wijsheid van Rhonda. Ik ben ook wakker geschud.

  Groetjes, Zondagskind

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moet ik gewoon op een ander blog lezen dat je een baby verwacht!!!! Gefeliciteerd!!!! En wat de woorden van Rhonda betreft: daar kan ik het alleen maar heel erg mee eens zijn. Zoals Zouthout(woont ook in Zweden) en Rhonda zeggen je bent nog jong, je kunt nog genoeg dromen verwezenlijken. Het is zaak om NU al gelukkig te zijn en het positieve te zien in alles wat je meemaakt, waar je ook woont en dat is echt een kunst die je kan leren. Ik ga nog een logje maken over de aardappels die op mijn composthoop groeien.......

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat grappig, de wijze woorden van Rhonda deden me denken aan wat ik wel eens zeg tegen vrienden die bang zijn dat ze van een tweede kind nooit zoveel kunnen houden als van hun eerste, namelijk dat dat gewoon meegroeit met het aantal kinderen, die liefde, dat er altijd genoeg is. Dat dacht ik ook bij jouw vraag en haar antwoord. En nu lees ik dat je je voerde kindje verwacht... Daarmee wil ik je van harte feliciteren en wie weet herken je mijn woorden en helpt dat een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met de zwangerschap.

  Nog een aanvulling op het verhaal van Rhonda: Als ik het goed heb is het huis waar je nu woont een koophuis? Weet dan dat een huis er altijd beter uit ziet als er met liefde in gewoond wordt, dus als je tzt zo ver bent dat je genoeg hebt gespaard/ afgelost dan is het huis waar je nu in woont ook nog eens beter te verkopen én je hebt er met plezier in gewoond.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij zijn weer terug en ik probeer bij te lezen. Wat een prachtig verhaal. Ook ik ga het me ter harte nemen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!