First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 8 juni 2010

Goede voorbereiding

Ondanks dat we geen cent te makken hebben, elke maand nog steeds de eindjes aan elkaar moeten knopen en we er soms echt geen gat meer in zien, blijven we dromen. Dromen, dromen, dromen. En wat me daar vandaag bij helpt, zijn de boeken die ik vanmiddag uit de duizenden bibliotheekboeken wist te vissen.


Journaliste Martine Kruider schreef in 2008: Boerin. en in 2009: Ik ben boerin! Beide boeken heb ik nu voor me liggen en om heel eerlijk te zijn... lovely!! Vooral het laatste, lees maar:

(...)  Terug naar de scharrelkinderen. Die van mij vermaken zich met een graspriet. Of een oude plank in de tuin. Een bult modder of afgeknapte takken  (...)  Ze gaan in bad en op tijd naar bed. Aiii.. en daar spat de luchtbel van het gemak van scharrelkinderen even uiteen bij het kleine mannetje. Je denkt bij een boerderij misschien aan rust en vrede en stilte... Maar onze kleine boer brult elke avond zijn longen uit het lijf om in die vredige slaap te kunnen vallen. Net zoals veel kinderen doen op een flat, in een grachtenpand, de Vinex-wijk of in een twee-onder-een-kapwoning in een hippe buitenwijk. Toch blijft er weer één groot verschil tussen mij en stadsmoeder: als mijn kinderen huilen, hoort niemand het.  (...)

Kijk... en daar houd deze Mama dan weer zo van. Van die lekker nonchalant geschreven boeken. Héérlijk!

Ik hou bij deze de Theeroos even voor wat het is (wel spannend boek hoor!) en nestel me met het boerinnendagboek van Martine op de bank. Me having fun!  ;o)

Oh! Bijna vergeten... mijn verzoeningsstitch is goed ontvangen hoor! Zeer goed...  *Ü*

5 opmerkingen:

 1. Hallo Monique,
  Wat leuk om je te ontdekken. Ik ga je graag volgen. Ik ga zeker het boek bij de bibliotheek halen als wij weer in Nederland zijn. Hoop dat je er wat aan hebt. Leuk als je ook op mijn blog komt kijken. Dag, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,
  Wat een prachtige stitchery heb je gemaakt!! Heel mooi.
  Hier beginnen de pluizen sinds een dag of twee,maar na een paar enorme regenbuien vanavond (ja het was ook nog avondvierdaagse hier, maar er liep er maar één vanavond de 15 km, en die hebben vrolijk een half uur onder een viaduct gestaan tot het droog werd!), is het morgen vast een stuk minder..
  Overigens, dit boek heb ik ook gelezen van de bieb, ha haa! Volgens mij hebben we dezelfde interesses..
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke boeken, bedankt voor de tip! Die ga ik ook zoeken als ik in de bieb ben.
  Prachtige stitchery! Iets wat recht uit je hart komt, kan toch alleen maar goed ontvangen worden!
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boek met de schrijfster op de voorkant heb ik ook gelezen. Is inderdaad gezellig.
  Maar gelukkig heb je ook scharrelkinderen in de stad! Dankzij de vele speeltuintjes die Nederland rijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die boeken zal ik ook eens zoeken, want ik denk dat er voor mij heel veel herkenbaars in zal staan. Niet dat wij een boerderij hebben, maar al onze buren wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!