First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 23 juni 2010

Eerste bos

Of is het struik? Krop? Struik geloof ik... toch?

Anyway... het is de eerste voor dit jaar en vanavond gaat 'ie op tafel. Manlief nam het gisteren mee van de tuin, waar hij bij thuiskomst eigenlijk meteen wat spijt van had gekregen. Hij is namelijk niet zo'n liefhebber van andijvie  ;o)


Maar vanavond voor ons dus een lekkere stamppot van aardappelen en rauwe andijvie. Inmiddels staat de andijvie gesneden en -als het goed is- zonder al te veel beestjes klaar (in gedachten zie ik mijn moeder al gruwelen bij de gedachte)  ;o)

Bij de stamppot een voorgebakken gehaktballetje uit de diepvries en volgens mij is de tafel dan vanavond aardig budgetvriendelijk gedekt. Denken jullie (tegenwoordig) aan de vele smakelijke seizoensgroenten?

16 opmerkingen:

 1. zeker als die vers uit de tuin komen en daarbij op een beestje min of meer liever dat dan die volgespoten groenten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker gezond hoor ongespoten groente, en die beestjes ach daar moet je maar niet aan denken, hihi.

  Vindt het zelf ook heerlijk, wil nog een paar plantjes hebben voor in de tuin;]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw dat is nog eens een mooi kroppie!
  En nou nog hopen dat hij lekker smaakt.
  Ach als hij maar met liefde is bereid!
  Eet smakelijk!
  x Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Dat hebben wij gisteren ook gegeten, ik kreeg een verse krop van mijn tante. En lekker datie was! Wij hebben hem gekookt gegeten, met gemarineerde filetlapjes en nieuwe aardappeltjes en boterjus. mmmmmmmm.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij eten vandaag bijna hetzelfde, alleen gaat er bij ons sla door in plaats van andijvie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat aten wij gisteren. Andijvie is volgens mij struik, sla een krop. Tip: gekookt ei door je stamppot en gebakken spekjes... zo gaat hij er hier in als koek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Andijvie! Dat eten we nooit. Ik doe altijd sla door de aardappels met spekkies erbij.

  Gave foto van gezonde groene groente!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. brrrrrrr ik hou echt niet van andijvie. teveel moeten eten vroeger thuis.maar de kropjes sla groeien al goed in de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OOooooo stampot rauwe andijvie....heerlijk !!!!....dat was weer ouderwets genieten toch??? fijne avond verder.....liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er mooi uit! Wij zitten nu regelmatig aan de sla (en het slakje dat zijn leventje wilde redden door op een blaadje te klimmen dat net boven het water uitkwam... tja, dat hoort er dan bij hè?) Onze andijvie schiet nog niet zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er goed uit ! Lekker vers van eigen tuin .

  groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kan hier gewoon kroppen andijvie en sla in de supermarkt kopen in de pot. Die zet ik dan in de tuin en neem zoveel ik nodig heb, de rest groeit nog een paar dagen door. En ik ben ook dol op stamppot rauwe andijvie met spekkies en een hard gekookt ei erdoor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, die beestjes! Mijn man is in staat om elk vers blaadje sla om te draaien om te kijken of ik niets over het hoofd heb gezien, pff...
  Gelukkig kun je dat bij stamppot andijvie niet meer zien (en ook die was ik drie keer). Maar ook wij hebben genoten van andijvie uit eigen tuin, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie krop geworden. Zelf vanmorgen net lekker sla uit de tuin gehaald. Even in zout water laten weken, dan gaan die beesies er wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik eet al weer een kleine maand van de tuin. We hebben al heel veel spinazie, Andijvie, sla, peultjes en aardbeien gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach... en zouden er toch nog wat beestjes inzitten... allemaal gratis eiwitten/proteinen of hoe het ook mag heten (dikke knipoog)...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!