First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 6 juni 2010

Culitrip ~ Roerbak van kip met cashewnoten

Je hebt ze de afgelopen dagen vast wel langs zien komen, als sneeuw voor de zon zou ik haast zeggen: de pluisjes!
Dat is de reden waarom ik er even tussenuit ben geweest. Gewapend met puffer, tabletten en neusspray probeer ik de afgelopen dagen mijn longen en luchtwegen wat open te houden en voel me daarbij allerbelabberdst. Maar ik ben er nog hoor!  ;o)

Vandaag wil ik jullie weer deelgenoot maken van opnieuw één van onze reisjes binnen culi-land. Dit keer heb ik er een chinees kookboek op na geslagen en heb ik een eenvoudig, maar zeker smakelijk gerecht op tafel weten te zetten. Zo smakelijk dat er niet veel van het vierpersoonsgerecht over bleef en ik van de week waarschijnlijk het zelfde boek er weer op na zal gaan slaan  ;o)


Op crea-gebied ben ik momenteel bezig met een voor mij (nu al) waardevolle stitcherie. Het hoe en wat hierover laat ik jullie zien als het helemaal klaar is. Het is in ieder geval wel weer in mijn favoriete bruintint (DMC 838) en dit keer ook weer op een grof (rest)lapje linnen.

Het tasje ligt er eigenlijk nog steeds hetzelfde bij als toen Jantine het van de week bij me achter heeft gelaten. Door het pluizen-gedoe van de afgelopen dagen, heb ik er totaal geen zin en puf in gehad. 

Het weekend is jammer genoeg weer voorbij dames, ik wens jullie graag allemaal een fijne week toe!

7 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit...en sterkte met die vervelende pluisjes, ze kunnen je een hoop overlast bezorgen!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend Monique dat je zo'n last heb van al die pollen en pluisjes.
  Je recept ziet er lekker uit, ik ben dol op Kip Siam, daar zitten ook cashewnoten in.
  Fijne week.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver weg met de pluizen!!!
  laat ze die pluizebalen maar mooi zelf houden!!
  Vervelend hoor maar je recept ziet er heerlijk uit!!
  Ik wens je een pluisvrije week
  toedeledokie Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, wij hebben dat kookboek ook! Ik wed dat je hier nog heel veel heerlijke gerechten uit gaat maken!
  Sterkte met het pluizenleed, ik heb ze hier ook volop zien vliegen.
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken cashewnoten vooral als vleesvervangers, maar ik lees dat ze hier gecombineerd worden met kip! Weer wat geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopeloos, die pluizen, wat vervelend als ze je van je "werk" houden!
  Dat tasje komt vanzelf! Als je er geen zin in hebt, ook niet doen, anders gaat er vast van alles verkeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik leef met je mee met die pluisjes. Ik heb hetzelfde probleem. :-( Nog even volhouden en het is weer voorbij.

  Tip: Aan de kust is het beter uit te houden. :-)

  Wist je dat elke maandag op rtl 4 er een programma van Ching-He Huang wordt uitgezonden? Zo rond half vijf. Mocht je de mogelijkheid hebben, leuk om te kijken (of op te nemen)

  Het bewuste kookboek staat ook op mijn verlanglijstje. Hmmm...ineens weet ik wat ik voor mijn verjaardag ga vragen!! yes!

  Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!