First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 27 juni 2010

Mag het een onsje meer zijn?

Hier in het westen zijn we na vandaag toe aan de laatste week voor de zomervakantie. Met nog maar 6 dagdelen op de agenda, zal voor onze kinders de langverwachte vakantie dan eindelijk gaan beginnen.

Ik moet zeggen dat je het aan de kleuters al aardig kunt merken. Ze zijn over het algemeen allemaal behoorlijk moe, wat verward door de naamloze stoeltjes, beduusd van de lege lokalen en baldadig door wat er staat te gebeuren. Les geven wordt er nauwelijks nog gedaan, er staan nu bijna alleen nog spelletjes en uitjes op de agenda. Schoolreisjes, levend ganzenbord, poppenkast en vossenjacht. Zo maar een paar voorbeelden van wat ze bij ons op school voor deze week hebben gepland.

Maar ook voor de ouders komt er verandering aan. De lokalen moeten schoon, het speelgoed goed gewassen. Werkstukken gaan mee naar huis en natuurlijk de niet te vergeten vrije weken die op welke manier dan ook overbrugd moeten gaan worden.

Zelf heb ik eigenlijk nog geen concrete plannen voor al deze vakantieweken. Waarschijnlijk worden het (naast een korte vakantie) wat standaard uitjes naar het zwembad, een dag naar een grote speeltuin of de (kinder)boerderij.


Wat Mama wel in gedachten heeft gehaald is het "breien tot ze een ons weegt"-principe. Of ik blij ben met dat ene onsje weet ik niet, maar zin om maar klakkeloos wat steken te zetten heb ik wel. In de oude doos vond ik een bol ... euhhh ... wol? Nee.. dat is het volgens mij niet. Katoen mischien? Anyway... ik vond de bol, pakte (natuurlijk een hele foute) naalden nummer 7 en zette zomaar een stuk of 50 steken op de naald. Na het breien van een paar banen bedacht ik me dat dit wel eens een lekker luchtig zomers sjaaltje zou kunnen worden.

Of dat het uiteindelijk ook een sjaaltje zal gaan worden weet ik niet, maar op deze manier (het lekker klakkeloos en onnadenkend breien) kom ik de voorspelde tropische zomerdagen vast wel door  ;o)

Ik wens jullie graag een zonnige week toe!

6 opmerkingen:

 1. www.maeterlinck.nl Bouwspeeltuin Rotterdam, had ik je die al gegeven?
  Veel plezier voor nog geen euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, moe zijn ze, ook van de zon en het strand natuurlijk. Onze school wordt helemaal gesloopt en de kids moeten een jaar in units. Ook een hele verandering en erg rommelig. Gelukkig kunnen we de dagen gaan aftellen... Fijne vakantie alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier begint vrijdagmiddag de Grote Vakantie, maar het is op school allemaal nog best heel gewoon, tot mijn grote verbazing. Andere jaren wierp de vakantie haar schaduw veel meer vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moniek, ik heb een erg leuk aanbod voor je, heb het gemaild en niets gehoord, maar misschien ben je inmiddels al weer van emailadres verandert ook. Mail mij even privé.

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb iets voor je. Heb je mijn mail gelezen? Ik heb gemaild op mamamonique@live.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Monique,
  Wat een herkenbaar blogje! Hier ligt onze kleuter ook ineens weer 's middags te slapen op de bank en heb ik ook een lange avond gepoetst in groep 1... Ja, ook de naamloze stoeltjes en de kapstokjes zonder plaatje zijn hier erg verwarrend. Al hebben de meeste kinderen geen jas meer bij zich, toch reargeerden ze hierop. Ik heb mooie zachte acryl gekocht voor 50 cent per bolletje bij de zeeman in de aanbieding...wat zal ik eens gaan maken? Ik denk een baktus sjaal..
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!