First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 2 juni 2010

Ook Mama...

... loopt wel eens achter de feiten aan.

Via de mail kreeg ik al een aantal keer de vraag hoe ik dat toch doe, het huishouden en alle rompslomp er omheen. Nou, vandaag zal ik ens een tipje van de sluier voor jullie oplichten. Maar schrik niet hoor!  ;o)

Nadat zoonlief op school is afgezet, hobbel ik door naar de röntgenafdeling om wat routine foto's voor de longarts te laten maken. Van daaruit fiets ik naar de groentenboer voor wat appels en wat sla. Woensdagmiddag is sinds vorige week gebombardeerd tot kookmiddag en aangezien ik vanavond wel wat verse appelmoes bij de gebakken aardappeltjes lust... (don't you lóve kliekjes?)  ;o)

Eenmaal thuis ligt er wat was (ahum) op me te wachten,
is de strijkmand overbevolkt, lijkt poes haar kontje in de kribbe te hebben gegooid en laat mijn lijf me subtiel weten dat ik wel degelijk wat mankeer.

Het maakt me nu werkelijk even niets uit. Vanmorgen neem ik eindelijk weer eens wat tijd voor mezelf. De ramen en deuren gaan straks lekker open, mijn favoriete muziek mag weer door de kamers klinken en misschien draai ik zelfs nog wel even een was. Maar eerst en bovenal gaat Mama eens uitgebreid tutten en lekker onder de douche.

Voor nu is het Mama-time. YEAH!  ;o)

After Mama-time:
Uitgetut stop ik een wasje in de machine en laat het draaien. Al lopend door het huis, geef ik vandaag John Fogerty de eer me bij te staan en bedenk ondertussen waar ik moet beginnen. Help! Bij het begin dan maar.

Al heupwiegend en neuriënd ruim ik de keuken op, maak de vaatwasser leeg. Onder het wegzetten van de schone vaat pak ik een vuilniszak en gooi wat prullenbakjes leeg. Al het bij elkaar gespaarde glaswerk zet ik vast in een tas en de vuilzak plant ik buiten naast de deur. Vanmiddag brengen we het direct even weg. De frisse wind waait inmiddels letterlijk door het huis als ik me bedenk dat ikzelf en de plantjes al een tijdje geen water meer hebben gehad  ;o)

Op het gemak dek ik vast de tafel en tik een berichtje over mijn verlopen ochtend. De wasmachine geeft aan klaar te zijn met de eerste draai en ik haal direct de was er even uit. De tweede gooi ik er toch maar snel achter aan, maak mijn berichtje voor jullie af en zet de pc en radio uit. Op de fiets kachel ik in het zonnetje naar school, thuis eten we samen een bammetje en hang ik de twee wassen buiten op.

Mama is aan kant en onze quality-middag kan van start. Héérlijk!

Zomaar een dag uit Mama's leven...  ;o)

8 opmerkingen:

 1. Hoera voor jou! Dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. even aan jezelf denken zouden dat beter eens meer doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt helemaal goed! Vooral dat 'effe' tussendoor wat werk verzetten, doet het hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja als moeder zijnde ben je altijd bezig hé, dat zie ik hier ook wel, heb ook weinig tijd voor mezelf soms.
  Maar goed laten we niet klagen, als je gezond mag zijn is ook al veel waard, toch?

  Fijne dag nog, gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van baasbraal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je leuk geschreven.
  En zo vliegen de dagen voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een leuk verhaal. Herlijk om even te lezen bij jou! Waarom precies naar de longarts. Staat dat misschien ergens anders?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!