First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 12 mei 2010

Dikke pil

Woensdag alweer vandaag... en ik heb jullie nog niet eens verteld over mijn moederdaggeschenken!  *Ü*  Hier dus eerst maar eens verslag van...

Lieve Moes,
u bent een snoes,
u bent een schat,
ja wist u dat?

U zorgt voor ons
is het vroeg of laat,
of wij op school zijn
of op straat,

Ik heb gemaakt een klein present,
omdat u de allerliefste bent!!!

Met daarbij een zelf geschilderd fotolijstje met een fotootje er in. Het staat hier nu naast me te pronken op mijn hobbytafel  ;o)

En verder kocht manlief, voor zoonlief, voor mij een boek wat al heel erg lang op mijn verlanglijstje staat, maar wat ik nog niet eerder voor weinig voorbij had zien komen. Tot vorig weekend.


Jullie begrijpen vast wel dat Mama het helemaal niet erg vind als straks de zon weer eens gaat schijnen?  ;o)

En dan mijn nare-luchtjes-experiment. Nou... die handdoeken kwamen gister frisser de wasmachine uit dan ze lange tijd gedaan hadden. En na het wassen durfde ik zelfs mijn neus weer eens voorzichtig in de trommel te duwen. Beter!! Tot ik vanmorgen het volgende wasje in de machine wilde doen. Stinken weer! Hoe kán dat toch?! Moet ik nu steeds die soda of azijn gebruiken? Dat moet toch niet nodig zijn? En wassen op lage temperatuur doe ik eigenlijk nooit meer in verband met de huisstofmijtallergie, mijn poederbakje maak ik zeer geregeld schoon en heeft dus absoluut geen zeepresten, vloeibaar wasmiddel gebruik ik zeer weinig en tóch die lucht. Rarara... :o(
Toen bedacht ik me ineens dat ik na een "rubbertip" mijn deurtje steeds dicht doe na het wassen. Voor behoud van het rubber is mij eens gezegd. Nu deed ik dat in het verleden nooit, maar tja, je wilt doen wat goed is toch? Zou dat de reden kunnen zijn van die nare lucht? Voor mij in ieder geval een punt van overdenken waard, zodat ik het deurtje voor nu maar eens een paar dagen op een kier laat staan om te zien of het wat uit gaat maken...

En dan tot slot nog even een dank-je-wel voor Jeannet: dankzij jouw breipennentip ben ik vanmiddag nog even langs de Lidl gegaan. De pennen hadden ze niet (of niet meer), maar ik vond er wel dit kinder kledingsetje bestaande uit twee shirtjes. Voor een totaalprijs van € 2,99 (eerlijk heus waar).

Normaliter zijn artikelen of producten van de Lidl van goede kwaliteit, dus ben benieuwd hoe lang we met deze shirtjes kunnen doen.

Mooi meegenomen toch?  ;o)

19 opmerkingen:

 1. als je je deurtje van je machine open wil houden dan kan je af en toe een keer je rubber insmeren met vasiline, dan gaat ie ook gewoon heel lang mee want dan blijft ie soepel. succes ermee!

  groetjes melanie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat boek is heerlijk! Ik laat altijd de deur open staan, maar helemaal weg krijg ik de geur ook niet. Heb je de HG al gekocht. Ik weet, het kost wat, maar het werkt bij mij wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk boek; ik heb het al eens van de bieb geleend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lijkt mij dat een mooi boek...ik ken het niet, maar zal het zeker onthouden!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,

  Ik moet vrijdagochtend zelf nog even naar de lidl. Zal ik voor je kijken of ze de breipennen daar nog hebben? En zo ja, om welke gaat het dan?
  Zal ze dan wel moeten opsturen (woon in het oosten ;) ). Ik hoor het wel!
  Groetjes,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nooit de deur dicht van de wasmachine. Ik zet hem wel altijd op een klein kiertje. Mijn Miele van 23 jaar heeft ook nooit last gehad van vieze luchtjes. Helaas heeft hij het dit jaar begeven. :( Toen maar weer een Miele gekocht en ook bij deze laat ik het deurtje op een kiertje openstaan. Vergeet niet dat als je het deurtje dicht doet een afgesloten ruimte hebt. In een slecht geventileerde ruimte waar veel vocht is, gaat het altijd stinken en soms (of ook wel vaak) schimmelen. Ruik je trouwens geen schimmellucht in je wasmachine? Of is het meer een rioolachtige lucht?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi cadeau hoor!

  Ik ben je 131e volger geworden by the way... (-; Tip gekregen van Baasbraal en blijven lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Werden al mijn tips maar zo goed opgevolgd! Dan was er alleen maar vrede en liefde (gaat nu ergens even staan overgeven) Ik ken het boek niet, maar als ik weer eens in Nederland ben, ga ik ernaar op zoek......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk dik boek, echt voor in het zonetje, als die ooit weer gaat schijnen....
  Ik heb het vieze luchtje ook in m'n oude wasmachine gehad en kreeg het niet weg. Sinds een paar maanden een nieuwe en het is er niet meer. Misschien toch iets in de machine dat gaat stinken.
  Succes ermee, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig dat boek staat hier ook in de kast !!! zo mooi !!!!

  Lekker lezen meissie !!

  Fijne dag morgen ..lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat gedicht en het mooie boek. Ik zie aan de reacties dat het mooi moet zijn dus zal eens in de bieb kijken. Heb op het ogenblik 4 uitgelezen boeken liggen dus vrijdag naar de bieb en wat anders halen.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heb je de rubberen rand goed schoongemaakt? heb je het bakje waarin munten e.d. die per ongeluk meegewassen worden, in terecht komen al schoongemaakt?

  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al eens geprobeerd een lege machine op 90 graden voor en hoofdwas laten draaien. en spoelen met azijn. Soms kan de "vetluis" zorgen voor vieze geurtjes in de wasmachine.
  Meestal valt dit op als de witte was er grijskleurig uit de machine komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ben je super verwend, ik heb nog even geduld hoor, want hier in Zweden is het pas de laatste zondag van mei moederdag hahahah...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Monique,
  Prachtig boek, en vervolg van dit boek is de winterroos.
  De boeken zijn ook onafhankelijk van elkaar prima te lezen. succes en veel leesplezier. Ellen W

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik laat altijd mijn deurtje open staan. En heb nooit nare luchtjes. En dat boek is prachtig ik heb hem ook gelezen. Geniet er van

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Marleen: sorry voor de late reactie, maar natuurlijk hartelijk dank voor je aanbod!

  Ik hoop bij de plaatselijke kringlopen nog wat te vinden, anders zal ik óf moeten wachten, óf toch wat geld er aan uit moeten geven. Ik kijk nog even verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Renske: goede vraag eigenlijk... tja... echt riool vind ik het geloof ik niet. Valt het dan onder schimmellucht?

  Ik hou het deurtje nu weer open en ik geloof dat het al wat meer uit maakt. We gaan gewoon door met proberen! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. h Monique, je hebt zeker last van vetluis. ik heb dat ook al een hele tijd en van alles geprobeerd, spul van HG, vaatwasmachineblokjes, sosa, azijn.. wie de gouden tip heeft mag het zeggen.ik wordt er gek van. ik was iedere week een was op 95 gr. laat het deurtje open, houd me aan de aanbevolen hoeveelheid waspoeder, draai 10 wassen per week door de 5 kinders, dus daar kan het allemaal niet aan liggen. Gek wordt ik er van. Heb ook altijd de wat duurdere waspoeders.
  Theeroos en Winterroos heb ik allebei gelzen, zzzooooooooo moooooooooiiiiiii!! Je blijft lezen, veel succes met je dikke pil.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!