First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 1 mei 2010

Schema?

Volgens de planning zouden we nu toch echt wel een plantje of wat in de tuin gehad moeten hebben. Wat sla, andijvie, krootjes en piepers... Maar ja... hoe krijgen twee kneusjes met een hernia de tuin nu eens lekker omgespit?  ;o)

Gelukkig bleek de redding dichter bij dan we dachten, kondigde zich vorige week een hulpspitter aan (dank pap!) en stond er voor vanmorgen dan eindelijk een goede spitbeurt op de agenda. Yep... op de agenda hé?

Want hebben jullie vanmorgen de zon vrolijk wakker zien worden? Hebben jullie lekker zonder jas het onkruid tussen de tegels en plantjes weg kunnen trekken? Voelde jij die eerste zonnestralen in je gezicht? Nou, dan bof je... Hier kwam het weer met bakken naar beneden... Wég die o zo hard nodige onderhoudsbeurt...


Positieve aan al die regen is natuurlijk wel dat die centimeters dikke droogtescheuren nu eindelijk wel weer dicht geslibt zullen zijn. En het pas gezaaide zaaigoed zal waarschijnlijk ook wel erg blij zijn met zo'n extra slok water. Dat dan weer wel...

Dan hou ik dat maar in gedachten houden en denk nog maar niet aan de voorspelde koude en natte vakantiedagen voor komend weekend en de week er na...

Hebben jullie trouwens nog wat leuke "zo-houd-ik-mijn-kinderen-tijdens-een-natte-vakantie-altijd-zoet" tips? Ze zijn hier (nu al!) van harte welkom!  ;o)

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je mij op de foto hebt gezet! (dat lieveheersbeestje dus..). Gelukkig heb je hulp gekregen met spitten, heerlijk die behulpzame pappies he?!
  Overigens, die vakantie..tjsa...veel websides bekijken met leuke ideetjes...picknikken tussen de buien door in een leuk park of zo...ik wacht gewoon af wat er gaat gebeuren deze weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. koekjes bakken... spelletjes doen... verstoppertje door het hele huis kleurplaat luisterverhaal(!) tja, ik weet het ook niet zo goed. Naar IKEA rijden en gratis in de ballenbak laten spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft vast niet de hele vakantie regenen!? Ik ben nogal positief ingesteld, dat zie je...
  En van de kou hebben kinderen meestal niet veel last (ik wel, als ik op een bankje zit in een speeltuin).
  Wat ze hier altijd geweldig vinden is een thuisbioscoopdagje: paar films huren, popcorn erbij en kijken maar!!
  Spelletjes-dag: alle gezelschapsspelletjes uit de kast en spelen.
  Tenten maken op hun kamers, een knutseldagje. Zelf laten kiezen wat ze willen eten en koken.
  Meestal heb ik altijd van alles ingepland en trekken ze uiteindeljk hun eigen plan. Zit ik daar met mijn knutselspullen, spelletjes...haha.
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joh Moniek, laat waien die moestuin, tegen de tijd dat je bonen goed zijn krijg je ze haast gratis bij de supermarkt, met ene komkommer er bij.....Wij gaan over op bloemen inplaats van moes, nog gezelliger ook.

  groetjes, jeannet

  PS Ik heb de koudwatervrees overwonnen vanwege het hexagonspeldenkussen, weet je nog.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb ik net even genoten van je blogje.. kwam er toevallig terecht (toeval bestaat niet toch ;)

  En die ene tip, van de wc rolletjes.. geweldig.
  Het werkt met eierdoosjes ook zo.. je kunt het zaadje met dat deel van het doosje zo in de grond zetten..

  Veel sterkte met jullie rug..

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn kinderen vervelen zich inmiddels ook al. Ze spelen erg graag buiten, maar dat gaat nu niet.

  Ik ben gistermiddag(zaterdag) nog een hele tijd in de tuin bezig geweest. na alle regen was het makkelijk onkruid trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique, wat heb je een schat van een vader die deze zware klus voor jullie uit handen nam. Vanmorgen vroeg scheen hier nog heerlijk de zon toen ik met de hond een wandeling maakte, maar al gauw werd het al grijzer en nu komt de regen al een hele poos met bakken uit de lucht, maar voor alle net geplantte plantjes en de leilindes is het wel lekker. Ik duim voor een zonnige week.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou zeggen....op de theevisite bij je zussie, maaaaaaar...ik heb een buikgrieppie dus die thee visite moeten we maar bewaren voor een ander daggie in deze twee weken! En met een beetje mazzel is het dan weer lekker zonnig weer en kunnen de kids zich vermaken in de tuin! (en kunnen we naar de speeltuin of kinderboerderij!)

  Succes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!