First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 26 mei 2010

Ken je ze?

Vast wel... al zie je ze niet zo veel meer als vroeger, ze zijn er nog wel degelijk.

Je ziet ze gaan, op de fiets, kinderen naar school brengend, met een boodschapje achteraf. Eenmaal thuis lijken ze in een zeer relaxte modus het huis aan kant te krijgen, hangen ze half neuriënd de was buiten te drogen en staan vervolgens gedwee wat kledingstukken weg te strijken.


Na een kleine pauze met een kopje thee en een simpel koekje of kaakje rommelen ze wat aan in de goed onderhouden tuin en maken de tafel vast op voor de lunch.

Nadat de kinders de boterhammen hebben gegeten en weer op de fiets naar school zijn gebracht, lijkt ze in alle rust de voorbereidingen voor het diner te kunnen treffen. Alles onder controle, zie je het voor je?

Ik voel me dan ook gezegend door te kunnen zeggen dat ik het héérlijk vind: huisvrouw zijn!  ;o)

26 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, Monique!
  Ik wou dat ik het op die manier kon doen. Van mij mogen we een paar jaar terug in de tijd ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik na zoveel jaar te hebben gerend en gevlogen OOK!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook heerlijk. geen gestress omdat er een kind ziek is en je geen oppas kan vinden. geen gestress omdat ...... heerlijk..

  en alle stress die er is, heb ik aan mezelf te danken. omdat ik even niet goed gepland heb, teveel in 1x wil doen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik ben ook huisvrouw officieel nu... al moet ik eerlijk zeggen dat ik met mijn handen in het haar stond bij de marskramer vanmorgen omdat ik geen idee had wat voor strijkplank ik heb en dus geen bijpassende hoes kon vinden (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik ook!! Heerlijk he? Ik zit nu dus met spelende peuter naast me op de bank achter de laptop met kopje koffie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Huisvrouw zijn is hard werken, maar het is ook een bestaan waarin je veel vrijheid hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk is het om huisvrouw te zijn, alleen alles zo netjes en georganiseerd schijnt mij toch niet zo te lukken. Maar de vrijheid en de rust die het in huis brengt is ontzettend fijn.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geniet er (bijna) iedere dag weer van , lekker eigen baas zijn en tijd voor de kinderen te hebben. Groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hmm ik geniet 4,5 dagen inde week van het huisvrouw/moeder zijn en de andere 2,5 dagen geniet ik van het werken :-D, ik denk dat ik het beste van 2 werelden heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken ze lieve monique, ik ben er zelf ook ééntje. Ik geniet er iedere dag van. Wat een heerlijk nostalgische foto heb je geplaatst.
  Wens je een fijne dag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha ha, we reageren massaal, al dek ik geen tafel en is het vast rommeliger dan geschetst. Maar idd rust, de vrijheid van het plannen. Wat vandaag niet lukt kan ook wel morgen. Heerlijk voor iedereen hier in huis. En je kunt ngo eens iets betekenen voor een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen m'n kinderen jonger waren ben ik ook 10 jaar huisvrouw geweest, heerlijk, ik heb ervan genoten en mijn kids ook!
  Nu alweer zo'n 9 jaar aan de slag, 4 dagen per week, maar de vakanties vrij. Soms verlang ik weer naar de 'huisvrouw'tijd terug hoewel ik m'n werk erg leuk vind...
  Geniet er lekker van, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed te lezen dat er zoveel blogsters zijn die genieten van het huisvrouwenleven. Hoewel ik mijn zussen altijd heel hard heb zien werken in dat 'vak'.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. het huisvrouw zijn sinds 1 januari bevalt me goed hoor, maar om nu te zeggen dat ik de hele dag aan t huishouden ben...nee niet echt. zo'n talent zal ik niet worden..helaas dat wel.
  Alle was lekker dezelfde dag wegwerken en strijken en dan nog zeer netjes gevouwen in de kast???Nee t vouwen wil me nog niet lukken. Ben er te ongeduldig voor.Maar goed ik geniet er wel van van t thuis zijn bij mijn kleine mannetje en t mag wat mij betreft nog wel even duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik de keus had, bleef ik ook gewoon huisvrouw.
  Niks mis mee zou ik zeggen, heerlijk er zijn voor je kinderen.
  Gelukkig werk ik niet veel en hou ik ook nog tijd over om te genieten.

  GRoeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eh...ik hou eigenlijk niet zo van huishoudelijk werk. (bloos-bloos) daarom is voor mij de combinatie: huishouden - fantaseren - schrijven zo gepast. Als ik klaar ben met schrijven, heb ik weer zin in het huishouden. En onder het huishouden kan ik fantaseren waar ik nou weer eens over zal gaan schrijven!

  Leuke post is dit. En iedereen maar reageren. Ja dat krijg je ervan!

  Knuffel: Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tja...............maar dan zal ik wel mijn winkel heel erg missen...............maar je hebt gelijk hoor!!

  Je bent een superrrr huisvrouw!! fijne avond groetjes van mij.........

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een deel van me is inderdaad ook huisvrouw, maar duizendpoot als ik ben voel ik me daarnaast ook veel meer dan dat. Maar het geeft wel een tevreden gevoel als iedereen weer schone onderbroeken in de kast heeft liggen, het een ieder goed heeft gesmaakt en iedereen zijn verhaal kwijt kan. Ja, dat is genieten!
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Er wordt nog steeds en misschien steeds meer denigrerend over huisvrouw gedaan. Maar je bent gewoon van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig. En er komt veel tussendoor wat weer even geregeld of opgelost moet worden. Huisvrouwen hebben nooit vrij en werken 24 uur per dag, want zelfs 's nachts heb je "dienst" als je kinderen je nodig hebben.

  Monique, ik voeg je toe bij mijn links. Hoop dat dit goed is.

  groetjes, Zondagskind

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ellen (elmaxa)26 mei 2010 om 22:37

  Tsja ... het klinkt erg verleidelijk, maar ik zal een luie huisvrouw worden en nu heb ik ten minste een excuus om een ochtend onderuit te zitten omdat ik zal genoeg werk en een excuus voor de stof op de kasten en de kruimels op de vloer ... geen tijd gehad.

  Maar...af en toe eens wat vaker een ochtend op mijn gat zitten met een laptop op schoot en kopje koffie ... zou toch wel lekker zijn ;-)

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. 16 uur per week ben ik huisvrouw voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. De rest van de tijd ben ik thuis huisvrouw en het bevalt me goed zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heelijk he? Dat huisvrouwen bestaan! Ik ben er ook al 13 jaar één en ik ben er super gelukkig mee! Of het altijd zo kan blijven weet ik niet maar voorlopig nog wel. Gewoon lekker je eigen baas! (ik kocht vorige week een leuke nieuwe strijkplank via marktplaats, twee straten verderop, voor maar 5 euro! ).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi,

  Ik ben moeder,huisvrouw, verpleegkundige. Ik werk 16 uur. Moest vanmorgen wel aan je blog denken toen ik lekker aan het opruimen was. Een huis op orde geeft een hoofd op orde.

  Vind het wel leuk om eens te horen wat je routines dan zo zijn.

  Groet,
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vond het ook heerlijk om huisvrouw te zijn. Heb jarenlang thuis voor onze 4 kinderen gezorgd. Mijn man was dag en nacht aan het werk, en we wilden een goede thuisbasis hebben.
  Door ziekte van mijn man ben ik noodgedwongen buitenshuis aan het werk gegaan.
  Fijn werk, zeker!
  Maar ik mis het huisvrouw zijn enorm,...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtig eerlijk logje! Eindelijk eens geen klaagstukje maar gewoon een lief mooi stukje over hoe leuk het kan zijn om thuis voor je gezin te zorgen!

  Groet Roelien

  PS. Ik kwam hier terecht via Caatje

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!