First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 7 mei 2010

Jáááá!!! ;o)

Vandaag heb ik (eindelijk) het boek No Impact Man van Colin Beavan binnen gekregen. Het is eigendom van Franca en via een aantal medebloggers heb ik het als volgende lezer mogen ontvangen. Wat keek ik er naar uit! En nu heb ik het dus eventjes te leen, voordat ik het weer doorgeef aan de volgende gegadigde. Tof idee eigenlijk hé?

Beavan gooit radicaal het roer om. Hij wil ervaren hoe het is om klimaatneutraal te leven in New York. Zonder tv, zonder plastic, zonder toiletpapier te gebruiken. Kortom, niets te doen wat belastend is voor het milieu. Wat betekend dat voor zijn levensstijl? Zijn vrouw is aan haar creditcard verknocht. Lukt het hem haar te overtuigen mee te doen? En wat doen ze met de luiers van hun eenjarige dochter? Hoe verplaatsen ze zich zonder auto? Hoe legt hij zijn moeder uit dat hij niet op bezoek komt met de Kerst, omdat hij niet wil vliegen?


Maar ik kreeg (ik zou haast zeggen: natuurlijk) niet alleen het boek. Er zat ook een mooie kaart uit Drenthe bij, een boekenlegger en nog twee gegomde hergebruiketiketten van De Kleine Aarde. Weer zo'n goed idee!

Ik ga zo eerst eens een kijkje nemen wat betreft die hergebruiketiketten en ga me daarna storten op een simpel dineetje (spaghetti met een salade van geroosterde tomaten).

Mocht je me de komende dagen een beetje meer missen dan normaal, dan weten jullie in ieder geval wat me bezig houd: Colin Beavan!

10 opmerkingen:

 1. Oh wat heerlijk en wat een lief idee is dit.
  Nou het is echt weer om heerlijk op de bank een boek te lezen...
  Geniet ze en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier! Dat boek is echt leuk! (Vind ik dan). Erg inspirerend, ik ben benieuwd wat je er van vindt.
  Kijk uit dat je niet te fanatiek gaat worden wanneer je het uit hebt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahhaha!! ik ben benieuwd wat er van komt Monique................jij kenende een hoop denk ik !! jij bijt je wel vast in je idealen..............maar geen wc papier?? ik weet niet hoor !!

  Fijn weekend lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk dat dat boek een rondje Nederland maakt, leuk idee ook om er wat extra's bij te doen als je het doorstuurt. Weet je al naar wie het boek gaat als je het uit hebt? Ik hou me in ieder geval aanbevolen, ben inmiddels razend nieuwsgierig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om het boek zo rond te sturen. Hoe meer mensen het insprireert, hoe mooier. Heb het laatst uit de bieb geleend. Volgens mij was ik het de eerste die het leende, haha. Vond het een bijzonder boek en het zet je op z'n minst aan het denken.
  Inmiddels heb ik van een aantal apparaten de stekker er al uit getrokken en ga ik weer een sticker tegen reclame bij de gemeente ophalen. Elke kleine en grote stap is er een! Veel leesplezier!
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzonder boek lijkt me dat. Ik denk dat ik toch te verknocht ben aan al die luxe artikelen. Ben benieuwd wat je ervan vind. Veel leesplezier.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha erg we hadden het boek pas in huis. manlief had t geleend en ben er zef niet aan toegekomen. Toch maar eens lezen een keer, maar er ligt nog zoveel wat ik nog graag wil lezen... harstikke leuk hoor dat doorgeven aan elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig, het boek is er! Ik begon mij er al zorgen over te maken...
  Overigens, die boekenlegger en hergebruik etiketten zaten er al bij hoor, van wie ze uiteindelijk zijn? Misschien van Teunie of Franca? Leuk dat je voorlopig bezig bent, veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk om dit blog te lezen
  gezellig hoor!
  kan ik ook gebruik maken van de no impact man leesservice?
  lijkt me top
  groetjes
  Constance

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Constance: in deze kan ik je daar geen antwoord op geven; ik ben ook maar een schakel in de grote ketting.
  Wat je wel kunt doen is contact opnemen met Franca (zie bij mijn favorieten). Ik weet dat het boek voorlopig nog wel even aan het rondreizen is, dus denk ik dat het geen probleem zal zijn. Maar hey.. even via Franca doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!