First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 6 mei 2010

Paar dagen up-date

Nee, nog geen up-date van de sokken, daar ben ik nog niet aan begonnen hoor! Het is me zo druk met van alles en nog wat, twee mannen om me heen, de moestuin... nee... misschien straks... na de vakantie weer...  ;o)

Allereerst even een verslag van afgelopen dinsdag: de Tupp bij Teunie. Wat een warm onthaal! Het huis zat al behoorlijk vol toen ik eindelijk ook eens binnen kwam zetten (ik was nog wat ontdaan van de dodenherdenking-rarigheid), maar dat deerde verder niet. Bij een kopje thee kregen we inderdaad het beloofde lekkers en konden we daarna genieten van het bon-bons maken maken van makroontjes, een soort kipsalade, euhh... nog iets en een appel-rabarbermoes. Wat was dat leuk om te doen zeg, zo met z'n allen. Praatjes hier, tips weer daar... ik heb aardig wat opgeschreven hoor!  ;o)

En weet je wat ik ook zo leuk vond? Niet alleen het ontmoeten van Teunie natuurlijk (met daarbij éindelijk eens die fantastische zelfgemaakte bruine broden), maar ook de "live" ontmoeting met Baas-Braal en twee anonieme medeleesters. We waren heerlijk aan de klets zo met z'n allen  ;o)

Verder heb ik vandaag eindelijk weer eens wat werk in de tuin kunnen verrichten. Gister heeft paps eindelijk de tuin wat voor ons kunnen spitten, dus vandaag snel aan de gang met de plantjes en de zaadjes. Nadat paps gister ook wat aardappels voor ons plantte, heb ik vandaag nog wat voorgezaaide peulenplantjes gezet, zette ik erwten naast de staken, zaaide wat Zeep- en Gipskruid en Aubrietia en gooide langs de compostbak nog wat wildbloemenmengsel over de grond.
Verder zijn nu ook de preien en radijsjes gezaaid, staan er knoflooktenen in de grond en drukte zoonlief zijn zelf uitgezochte zonnebloempitten in de grond. Tot slot zette ik nog wat plantjes van ijsbergsla, paksoi, andijvie en chinese kool in de grond en genoot van deze heerlijk zonnige dag.

Zaak is nu om de boel goed bij te houden, zodat we straks ook lekker kunnen genieten van de moeite die we er in hebben gestoken. Thuis hebben we nu nog de kers- en gewone tomaten staan en ook de aubergine en paprika probeert in huis wat voor te groeien. Nog een weekje of twee en dan hopen ook zij allemaal de volle grond in te gaan.


Mocht het het weekend nog lekker droog zijn, dan hoop ik dat we het laatste stukje tuin gespit kunnen krijgen, zodat ook de kroten, boerenkool en het vlas gezaaid kan worden. Waarschijnlijk kunnen de pompoenen dan ook de volle grond wel in en zitten we volgens mij weer aardig op schema. Misschien nog een peen en uitje er bij, maar dan is het denk ik wel genoeg voor dit jaar.

Druk, druk,druk, dus nu even, maar als het goed is met een mooie oogst als gevolg  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Ohhh....wat heb je al een werk verricht in jullie moestuin en wat is je zoontje ook heerlijk bezig met het planten van de zonnebloempitten. Ik hoop op een goede oogst.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooo je bent nu een bekende bloglander.......hahahahhaha!!

  Fijne avond nog....groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal wel heerlijk hoor!!
  Wat zul je lekker gezond eten de komende tijd!
  Jammer hé van het weer maar de zaden brullen de grond uit dus het heeft ook zo zijn voordeel!
  Fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo samen aan allerlei activiteiten. Bij Teunie langs, heel bijzonder. En met je zoon en vader in de tuin. En straks lekker ervan eten. Dubbel genieten dus! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las je blog al regelmatig.Het was leuk om je te ontmoeten bij Teunie.
  Groetjes Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zat je bericht te lezen en kom er tot mijn schrik achter dat ik de paprika's nog niet eens gezaaid heb.
  Vandaag gelijk doen, en dan maar hopen dat het nog wat wordt.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om internetvrienden in het echt te ontmoeten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zal dat lekker groeien met die weer!! Mooi weekend, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!