First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 13 mei 2010

NIM ~ Over de helft

Het gaat lekker met mijn leenboek. Moet ook eigenlijk wel, want zaterdag hoopt de volgende van de leeslijst (Jente) het boek bij mij af te komen halen. Of is het bezoek alleen voor de kop thee met gezelligheid?  ;o)

Gekheid, ik ben over de helft van het boek en denk dat ik me er voor zaterdag nog wel door heen kan werken. Over het algemeen leest het wel aardig weg, al zitten er wel aardig wat cijfers en percentages in verwerkt, waardoor het soms wat langdradig kan worden. Maar de grote lijn is erg duidelijk!

Het laatste wat ik nu heb gelezen ging over het eten van plaatselijke- en seizoensproducten en het uit huis plaatsen van de televisie. Het eerste vind ik best nog een lastige. Zeker toen ik gister mijn homemade pizzaatje weer eens aan het maken was. Mozzarella, zongedroogde tomaatjes, kappertjes... die tomaatjes kan ik van de zomer zelf nog wel (in)maken, maar de rest? En natuurlijk zijn wij al wel lekker een stuk op weg met onze eigen moestuin. Dat leert je wel aardig te leven met de seizoenen, maar alleen maar streekproducten? Lastig...

Dan het televisie-debakel. Van mij mag dat (on)ding de deur uit. Al heel lang eigenlijk, alleen manlief wil er ab-so-luut niet aan. Dus hoe lossen we dat op? Juist, door alternatieven te verzinnen. En het werkt!
In plaats van gister van half negen tot pak hem beet elf uur voor die kast te hangen, ging na een kleine 20 minuten de beeldbuis op zwart. Yes! Het was me gelukt  ;o)

Dat we uiteindelijk rond middernacht maar een foto hebben gemaakt omdat het einde van het spel nog láng niet in zicht bleek... Tja... vanavond misschien de beslissing en volgende keer maar een simpel kaartspelletje?  ;o)

En dan tot slot nog even onze dagbesteding. Wat hebben we genoten!
Thuis haalden we onze dikke truien uit de kast, pakten onze wandelschoenen en haalden onze (gekregen) picknick-rugzak leeg. We vulden hem met van alles en nog wat voor wat we onderweg nodig dachten te hebben (lekker eco- en budgetfriendly), stapten in de auto (een eco-friendly alternatief moet nog worden uitgezocht en doorgevoerd) en reden naar de Biesbosch. Daar aangekomen liepen we door het Beverbos en hebben werkelijk de bevers gezien, struinden wat door de omgeving en genoten van onze eigen boterhammen met pindakaas.

één van de vele mooie uitzichten

via de andere kant kon je in het huisje en onder de takken vonden we de bevers

een scheepje op het droge alias een hutje op de hei?  ;o)

Terug naar de auto spotten we ons droomautootje (deze komt bij Happy Little Camper vandaan) en reden we rustig aan richting huis.


Onderweg stuitten we nog op een heuse Ark van Noach (rare gewaarwording hoor) en genieten nu inmiddels thuis weer van een warme kop thee.


Voor ons was het een geslaagde dag, met mooie belevenissen en allerlei nieuwe indrukken. Met de benzine als uitzondering, heeft deze dag ons verder niets gekost.

En moe dat we zijn!  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Zonder televisie kunnen er zoveel leukere dingen op het programma he! Voor mij hoeft het ook niet. We hebben wel een (zuinig) toestel, maar wat mij betreft zal die veel minder aanstaan dan bij het gemiddelde gezin...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal zeg vn die zrk. ik heb het nog niet helemaal uit, andere keer lees ik verder. Je kan HEEL goed leven zonder TV. Soms is het wel lekker....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je woont volgens mij toch best heel dicht bij mij, want voor mij is dit ong. 20 minuutjes rijden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je zo n heerlijke dag hebt gehad!!
  De natuur is mooi he.
  Gelukkig dat we dat zien!
  Liefs van Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n dag! Mooie foto's ook!
  Hier staat de TV ook steeds vaker uit hoor, hij hoeft nog niet 123 de deur uit maar je kan zoveel meer doen dan TV kijken heb ik de afgelopen tijd ontdekt!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's!
  Bij ons blijft de tv ook steeds vaker uit 's avonds. En voor de kids ga ik 1x per maand een electronica-loze dag invoeren. Even geen tv, computer, Nintendo...Boos dat ze waren!! Maar hij staat al ingepland op de kalender en ze kunnen dus nog even aan het idee wennen...
  En wat de rest van NIM betreft: nee, ook wij gooien niet rigoreus het roer om maar ik ben me wel bewuster van alles. En daar waar het beter kan, zal ik het niet nalaten.
  En als ik de Staatsloterij win komen er eerst zonnepanelen, etc. Je moet iets te wensen hebben toch?
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig zo zonder t.v.!! Dat zal zeker een byzondere gewaarwording zijn geweest om zomaar de Ark tegen te komen. Je kunt hem trouwens ook bezichtigen, google maar eens!! Erg leuk. groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik leef al jaren nagenoeg zonder TV Moniek, daarom doe ik ook zoveel, is iedereen altijd verbaasd over, maar zonder TV hou je veel tijd over. Nog een tip....wat dacht je van achter een PC zitten en allerlei websites en blogs bezoeken......

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf kijk ik zelden TV en doe graag spelletjes. Maar mijn DH houdt niet zo van spelletjes, behalve een korte met de kids. Toch staat de TV 's avonds vaak alleen aan voor het 10 uur journaal, NOVA als de onderwerpen interesseren en DH zapt graag een half uurtje voor hij naar bed gaat. Dus of daar veel aan te bezuinigen valt?
  De PC neemt meer tijd in beslag en de kids geinen al dat ik ook maar een tijdslimiet moet krijgen voor PC-tijd. Maar ook zonder tijdslimiet probeer ik er minder achter te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!