First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 14 mei 2010

NIM ~ Uitgelezen

Het boek is uit, dus het kan op weg naar de volgende lezer. Nou ja... op weg naar... de volgende lezer hoopt het boek morgen bij me af te komen halen. Leuk, leuk, leuk! Tenminste... daar ga ik dan maar van uit hé? Ach... als het via de blog al klikt... ;o)

No Impact... wat een uitdaging! Niet voor mij weggelegd. Zoals ik al eerder vertelde lijkt een Low Impact mij beter te passen. En daar doe ik dan ook zeker mijn best voor. Niet dat het me altijd lukt, maar alle begin is moeilijk, denk ik maar.

Uiteindelijk is de No Impact Man eigenlijk ook een Low Impact Man. Het experiment was om (samen met zijn vrouw en kind) totaal geen impact aan de wereld achter te laten en Colin is er in een jaar tijd achter gekomen dat dát haast niet haalbaar is. Ook al zou je willen, het leven van vandaag de dag maakt het je gewoon haast onmogelijk. Vandaar dat hij na het jaar tóch een aantal puntjes mondjesmaat weer heeft opgenomen. No Impact is domweg gewoon haast niet te doen! Maar Low Impact is daarin tegen voor velen van ons wel weggelegd. Het is alleen noodzaak om éven met de neus op de feiten gedrukt te worden en daarin is Colin met dit boek naar mijn idee wel geslaagd, al vond ik persoonlijk de stof soms wat langdradig. Leven voor een Habbekrats van Kath Kelly vond ik qua boek beter weg te lezen, omdat het wat meer tot de verbeelding sprak. No Impact Man bestaat uit nogal veel cijfertjes, iets waar ik nooit zo heel erg dol op ben.

Maar al met al zéker een boek voor het lezen waard. Zoals ik al zei wordt je met een hoop dingen met de neus op de feiten gedrukt, beleef je een hoop "ja... inderdaad"-momenten en denk je veel meer na over je tot dan toe automatische impact-volle handelingen.

Al ben je maar een heel klein beetje nieuwsgierig geworden: doen! Lees het boek en verander.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Het werkt!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Monique, wat een inspirerend verslag. Als we het inderdaad eens allemaal met wat minder deden zou dat al heel veel schelen. Het boek van Kath Kelly lijkt me geweldig. Heb jij het?

  Lieve groet, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.S. heb het boek gelijk via internet bij de bieb gereserveerd!!!
  gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal heel logisch hé tot op het moment dat je het gaat doen!!
  Valt volgens mij reuze tegen. Ik blijf al jaren hangen in een opvouwbaar tasje in mijn tas dus hoef ik nooit plastic zakken maar daar blijft het dan ook weer bij!
  Goed van je dat je het gaat proberen.
  een heel fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bravo Monique !! goed gedaan !! en doe het gewoon op jouw manier wat bij je past zeg maar......heel fijn weekend !! lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik maar eens bij de bieb ga kijken. Kijk ik gelijk ook naar het boek van Kath Kelly. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Monique, 'k heb het boek no impact man niet gelezen; dat van Kelly wel, en we doen al jaren low impact. Het is gewoon een keuze en een automatisme geworden. Heel niet moeilijk en je mist niets als je zo leeft haha. Een kwestie van goed 'rentmeesterschap' denk ik. Goed weekend, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!