First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 15 mei 2010

Genoeg

Een tijdje terug kwam ik via via bij de website van Sarah Baldwin terecht: Moonchild. Een aardige site om te lezen, maar één artikel in het bijzonder trok me direct erg aan. En in navolging van het No Impact-gelees wil ik (na akkoord van Sarah) dit artikel toch nog even graag met jullie delen. Misschien hebben jullie er ook iets aan?

Vorige week woensdag en donderdag is bij ons de televisie uitgebleven, op vrijdagavond is het voor ons wat lastiger. We vinden het beiden fijn om de week af te sluiten met een hangavond en een glaasje wijn. Gisteren keken we dus ouderwets samen naar X-factor en Top Gear, deden de televisie daarna uit en naar alle waarschijnlijkheid gaat dat wel weer een paar dagen duren voordat hij weer aan gaat. Misschien net als bij Sarah wel een week? Zou niet alleen een besparing zijn... je creëert óók meer tijd voor elkaar. Da's toch ook niet gek hé?  ;o)

Vanavond zal onze tijd waarschijnlijk in beslag worden genoemen door een potje Risk of Stratego. Niks geen nieuwerwetse spelletjes als bijvoorbeeld Kolonisten van Catan (simpelweg omdat we die niet nieuw kopen) nee... gewoon de oude vertrouwde spelletjes. Doet me trouwens denken aan onze spellendoos waar zo'n 200 (!) verschillende spellen in zouden moeten zitten. Misschien eindelijk eens het ontdekken waard?  ;o)

Anyway... vandaag een leuke ontmoeting met Jente gehad. Al was het bezoekje van korte duur, het was gewoon simpelweg gezellig. En ik kreeg nog twee verrassingen ook, wat wil je dan nog meer?  ;o)


Drie tijdschriften Genoeg (how I lóve recycled gifts!) en drie lapjes euhh... heette dat nou opstrijkvelours? Ben het al weer kwijt... In ieder geval erg leuk om straks een eigengemaakt knutselshirt voor zoonlief in elkaar te freubelen. Dank je wel!

En dan sluit ik tot slot gewoon lekker af met de wens dat jullie een fijne zondag zullen hebben en mogen genieten van het zonnige weer dat ze voor ons verwachten. Enjoy!!

7 opmerkingen:

 1. Die 200 spellen uit je 200 spellendoos kun je het beste met een hele post zout nemen. Als je de gebruiksaanwijzing (als je die nog hebt) er bij neemt, dan zie je dat het steeds om kleine variaties gaat en dan kom je dus wel bij de 200.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me geweldig zo zonder tv.
  Helaas gaat dat bij mij niet lukken, het zijn echte tv verslaafden.
  Fijn om te horen dat het bij jou wel lukt!
  Groetjes van Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hé hier staat de tv eigenlijk bijna nooit aan ja pas om 23-00 uur voor witteman en journaal en dan naar bed>
  Vandaag mijn kussens in de bank weer eens veranderd met een bourbury ruit Gek ik weet niet eens hoe je het schrijft hihihih
  Nou ja ik had gezellig kantjes kussens gemaakt 4 weken geleden maar heb er nu al spijt van erg hé
  Ik vind dat gehaakte leuk maar het past totaal niet bij mij. dus maar weer op de engelse kaktoer!!
  Ik wens je een hele fijne strategische zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had deze week Oprah opgenomen (o jee, je ziet, tv-loos wordt moeilijk ;)). Ik had gelezen dat Peter Walsh (home organization expert) in de show een familie ging helpen. Het was echt heel leuk en leerzaam. Het gezin, wat bestond uit man, vrouw en ik dacht 3 kinderen, ging samen opruimen. De garage is leeggehaald (er ging een vrachtwagen vol naar de kringloop) en... ze moesten voor een week tv's, ipods, computers, mobieltjes enz. inleveren, zodat ze meer tijd voor elkaar hadden. Ook eindelijk eens samen aan tafel eten bijvoorbeeld. Jammer dat je het niet bij 'uitzending gemist' kunt zien, maar ach, dat zou ook valsspelen zijn he? Wij kijken best veel tv, kan een stuk minder, gelukkig wordt het dat in de zomer ook vaak. Zometeen een detective kijken, wel met mijn breiwerkje in de hand, dat dan wel weer!

  fijn weekend verder,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk spelletjes.
  Maar de Kolonisten is toch ook niet meer zo nieuwerwets? Wij hebben het al jaaaaaaaaaaaaaaaren...erg leuk spel overigens...net als Risk of Rummicub! Hihi, heerlijk he, af en toe die TV uit!
  Fijn weekend!
  liefs
  Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm als je echt van spelletjes houdt, zou je kolonisten echt eens moeten proberen... t is zwaaaaaaaar verslavend.. dat wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch maar eens proberen een avondje de t.v. uit....
  Het is zo makkelijk hè, aanzetten en kijken maar.....maar wat houd je idd een tijd over....
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!