First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 21 mei 2010

Simpele soepkip

De zon schijnt, de tuin roept. Als ik later vandaag in de moestuin knielend op het tegelpad zit (gehurkt hou ik het niet lang meer uit), geniet ik van mijn half neuriënde, half zingende kleine kanjer. Boos als hij wordt als er een pienter lieveheersbeestje uit zijn lege mayo-potje ontsnapt, geniet hij van het mooie weer en zijn nieuwste ontdekking: niet alleen beestjes vangen, ze nu ook eens kunnen bewaren  ;o)


Al rommelend in de tuin zingt in onze nabijheid één van onze gevleugelde vrienden (misschien een merel?) er lustig op los en laat ik mijn gedachten gaan naar eerder vandaag. Met alle moed die ik kon vinden ben ik verder gegaan met het breien van mijn wintermuts. Hoe lachwekkend! Buiten is het over de twintig graden en Mama denkt al breiend alweer aan de winter  ;o)

Nadat ik mezelf via youtube een opfriscursus averechts breien heb gegeven, pak ik letterlijk en figuurlijk de draad weer op en ga aan de gang. Eerst nog wat klungelig met de rondbreinaald werkend, maak ik een naald recht, averecht, weer recht en vervolgens weer een averecht. Maar er gebeurt niks... vier naalden doe ik stinkend mijn best, controleer nog een keer het internetfilmpje, maar krijg niet het verwachte resultaat.


Pech gehad. Ik heb toch al een paar dingen niet helemaal volgens patroon gedaan (weer even op de brei-gang komen hé?) en besluit dan maar alles recht te breien. Het gaat me nu eerst om het feit of ik überhaupt een muts van mijn naalden kan laten glijden. En in welke stéék dat dan is... Dus brei ik lekker verder en leg na drie naalden mijn werk even neer. Wat zitten die laatste steken toch raar dicht op elkaar. Hoe krijg ik dát nu weer voor elkaar?

Aha! Het kwartje is gevallen. Simpele soepkip... brei je op een rondbreinaald, wat gebeurt er dan als je alleen maar recht blijft breien?

Juuuiiist!  ;o)


22:40 uur update:  de muts is klaar! En nog gelukt ook  ;o)  Morgen een fotootje?

6 opmerkingen:

 1. hahahahahh!! je noemt jezelf toch geen soepkip !!.................uithalen en opnieuw beginnen........hahahahah!! soepkip,,,.....je het een heeeel lang weekend voor je !! lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Monique, geweldig! Hier moest ik even hard op om lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dan ben ik een hele simpele soepkip; want ik zou het echt niet weten wat er gebeurt als je recht breit op een rondbreinaald?? Dan wordt het toch rond en dat moet toch als je een muts wilt?
  Groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is al een beetje laat en ik begrijp het nog niet, maar ik zal het maar bekennen, ik ben ook een simpele soepkip ;).
  Wat een mooi plaatje van je zoon!

  Fijne Pinksterdagen,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soepkip! Wauw, dat vind ik leuk. Ik ga het verwerken in mijn nieuwe boek hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!