First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 17 april 2010

Culitrip ~ Pannenkoeken

Zozo.. dus jullie willen bijna allemaal wel een Hollandse culinaire trip maken? En ook nog eens genieten van verse kruiden in het raamkozijn? Nou, ik kan je verzekeren dat dat met dat met mijn give-away geen probleem zal zijn  ;o) Wat een leuke reacties!


Vandaag hebben wij ook weer een culinair tripje gemaakt. Na heerlijk op de moestuin van het zonnetje te hebben genoten, bakte ik als afsluiting pannenkoeken.
Pannenkoeken, zul je denken? Kun je daar een culinaire trip mee maken? Nou en of!

Naar aanleiding van het Sprookjespannenkoeken-recept uit Lisette Kreischer's Ecofabulous kookboek, hebben wij dit keer veganistische pannenkoeken gegeten. Pannenkoeken gemaakt zonder koeienmelk en zonder eieren. En of dat wat was?

Van de acht pannenkoeken die ik maakte zijn er slechts... nul overgebleven! Mjammie, dat was goed te doen! En meer dan tarwemeel, wat olie, bakpoeder en sojamelk heb je er eigenlijk niet voor nodig. Dus niet alleen eco-friendly, ook budget-friendly!

Nee, dit recept  zal niet elke dag of elke week op het menu komen te staan, maar de smaakloze pakjes-pannenkoeken zijn in Huize Mama vanaf nu werkelijk verleden tijd geworden!

9 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, maar hoeven er geen eieren in?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Judith: nee hoor, absoluut niet nodig. Alleen wat ik hier boven beschreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt lekker. Veel beter dan die pakjes en vast ook veel smakelijker. Je weet tenminste precies wat er in zit. Ik maak het altijd met bloem, melk en eieren. Komt zeker door het bakpoeder dat er geen eieren in hoeven?
  Fijn weekend, Nicole
  p.s. Kom ook eens op mijn blog kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pannenkoeken met soja melk zijn heerlijk! Dat hebben wij ook al gemerkt (in de tijd dat ik borstvoeding gaf en koemelk vrij moest voor David). We namen ons voor dat te blijven doen, maar ergens onderweg zijn we het vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heerlijk uit!
  Ik maak nooit pannekoeken uit een pakje.
  Gewoon, melk, bloem, eieren, zakje vanillesuiker en wat zout en roeren maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammie jammie..........heerlijk weer bij jouw ouderwets gezellig..............ik ga het proberen..........lieve groetjes fijne zonnige zondag !! Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique, doe mij ook maar een pannenkoek wilde ik zeggen, maar helaas......allemaal al op hihi. Ik ben dol op pannenkoeken en vaak eten we die op zaterdags.
  Fijne dag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O lekker, pannenkoeken!!
  Ik denk dat ik het Ecofabulousboek toch maar eens aan moet schaffen!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!