First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 12 april 2010

Hamlap met abrikozen en rozemarijn

En... is 't wat? Letterlijk me-myself-and-I als kopfoto?  ;o)

Ach.. ik dacht: doe eens gek...

Maar jullie waardeerden mijn oude blog gebabbel dus wel? Da's dan best aardig; ik namelijk ook! Ik ben er eens lekker over na gaan denken en bedacht me dat dát toch is wat me lekker ligt: vertellen over hoe wij de dagen doorkomen. Dus blijf maar lekker "plakken" allemaal, ik ga weer ouderwets babbelen!  ;o)

De dagen gaan hier inmiddels wat anders dan ik had verwacht. Was ik blij dat onze knul eindelijk naar de lang verwachte grote school mocht, zit mijn man thuis! Acute hernia laag in de rug. Met vrijdag na een doktersbezoek met spoed foto's moeten laten maken en vandaag na weer een doktersbezoek linea recta naar de spoedeisende hulp. Dág vrije maandag!

Al met al is het een ernstig pijnlijke zaak, maar komt er (nog) geen operatie aan te pas. Alleen pijnmedicatie en voorzichtigheid. Wég tijd voor Mama  ;o)


Om me vandaag toch een beetje te verwennen heb ik weer een voor ons nieuwe recept uitgeprobeerd: hamlappen met abrikozen. Samen met een pure aardappel en gestoomde (budget)sperzieboontjes voorzien van een klont échte boter en vers geraspte nootmuskaat een prima combinatie. Stomen jullie je groenten al? De smaak blijft er prima door in orde en bovendien blijven de vitamientjes beter behouden. Door middel van dit mandje is het werkelijk een fluitje van een cent.

Zal ik volgende keer op voorhand vertellen wat we gaan eten? Kunnen jullie laten weten of je aan wilt schuiven of niet?  ;o)

18 opmerkingen:

 1. Mama Monique is back !!! hahahh!! waar zijn al mijn mooie foto's nou gebleven??

  Lekker recept...enne heel veel sterkte met je mannetje .............geef hem maar wat extra aandacht nu !!! je kan het !! fijne avond .leuk je blog zo wel erg wit..hihihihih!!! knuffel van mij daag !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat erg zeg! Ik kan me helemaal inleven daar ik dit zelf heb gehad en ik weet hoe pijnlijk het is, ik heb zelfs wekelijks spuiten in mijn rug gekregen (aarch) om een beetje te kunnen lopen. Vanuit bed naar de WC was een hel maar goed dat ligt inmiddels ver achter me. Hoop dat het snel goed komt met je man.. En jij ook sterkte natuurlijk!!
  Ik heb trouwens een giveaway, dus als je zin hebt, kom gezellig lang.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig dat je weer 'terug' bent en wat een leuke foto!
  Heel veel sterkte met je man, flink balen, zorg maar goed voor hen, groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh Monique,
  jeetje nou maak je borst maar nat hoor!!!
  Mijn man heeft al vanaf november een hernia!!!
  Hij is nu weer halve dagen aan het werk nou ja veel thuiswerk!!
  Dus we zitten super veel bij elkaar!!
  was in het begin wel moeilijk hoor, maar je raakt er wel aan gewend.
  Nou ik wens je heel veel sterkte samen hoor!!
  en als je eens heerlijk iets anders wilt dan ga je toch bloggen!!
  Ik ben begonnen 2 maand geleden omdat Peter mijn man een website wilde maken ahum en ik moest dan zeggen wat erop moest. Nou je ziet het waar het toe heeft geleid!!
  Ik ben verslaafd en hij kan niet meer op de computer hahahahaha
  Nou een hele rustige nacht toegewenst en hopelijk kan je man een beetje slapen
  Veel liefs en een dikke kus van mij hoor
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend zeg voor je man, pijn is echt zo akelig.
  Je eten ziet er heerlijk uit, ik vind het leuk dat je weer je oude praatje houd.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Monique,

  Wat vervelend zeg een hernia daar zal hij wel even zoet mee zijn.
  Je recept ziet er lekker uit, ben zelf ook gek op de combi fruit met vlees.

  Fijne week en sterkte met je mannetje.

  Lieve groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend voor je man, je moet maar extra lekker voor hem koken, maar ik geloof dat je dat al doet!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique, wat zie ik je heb je blog weer helemaal veranderd en wat een leuke foto van jou.
  Wat naar dat je man een hernia heeft, dat is niet 1-2-3- over.
  Het recept ziet er ook uit om te smullen, dus ik schuif de volgende keer even bij je aan.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je blog ziet er leuk uit Monique.
  Wat vervelend voor je man, niets erger dan pijn.
  Hopelijk komt het snel weer goed.
  En het eten ziet er lekker uit, volgende keer wil ik wel aanschuiven, hoef ik zelf niet te koken hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een blog over het echte leven toch, met leuke en soms wat mindere momenten, lekkere receptjes en leuke hebbedingetjes die je inspiratie geven... ga zo door, genieten dus...van het leven en de blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel beterschap voor je man.
  En een leuke foto vanboven!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pas maar op, straks zit je tafel elke avond vol ;-0. Leuke foto, nu weten wie er zo gezellig babbelt! Sterkte met manlief, wat kan het anders gaan in het leven dan we denken hè? Ik zit ook al 14 dagen aan huis gekluisterd met een kind ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heee Monique!!! Wat een GEWELDIGE foto zeg!! waar was jij nou bang voor zeg????? Je blog vind ik ook echt heel mooi geworden. Ja het gat van kids naar school en wat nu??? heel bekend!!!
  Veel beterschap voor je man.

  lieve groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het ziet er echt lekker uit, zou zo wel willen aanschuiven. Is het een eigen idee of een recept? Mijn man heeft ook eens een dubbele hernia gehad en het is met veel rust, therapie en pijnbestrijding overgegaan. Heel veel sterkte, groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beterschap voor je man en.... mama Monique is back in town, hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Is er nog plaats aan tafel? ;-)
  Snelle beterschap voor je man!
  En je nieuwe kopfoto is prima zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O je monique, weg alle vrijheid. Wel balen voor je man, wat zal hij een pijn hebben.
  Vertroetel hem maar lekker met al je baksels.
  en ja, ik heb een stoomkoker, gebruikt deze zo'n 3-4 per week. Alleen voor de aardappelen en groente hoor. Heel af en toe vis, maar geen vlees

  gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hai daar,

  Misschien dat ik je ook nog wel even bel hierover ... maar Hernia's zijn mijn specialiteit (helaas). Na 5 van die krengen weggepuft en gehuild en geschreeuwd te hebben (met en zonder medicatie) ben ik achter een aantal dingen gekomen.

  1 - zorg voor de beste fysio (ik weet er één die als de beste kan kraken) alleen dan kom je er door heen

  2- de beste medicatie is diclofenac zetpillen ... ik kan ze zo komen brengen...doosjes zat ... voor mij het enige middel wat hielp

  3- ookal denk je dat je de deur niet uitkomt van de pijn ... kom uit je stoel of bed ... ga lopen ... en het liefst een paar meter verder dan je denkt te kunnen en rust dan weer uit ... herhaal dit een paar maal per dag en ga gewoon een blokje om ... ookal denk je het niet te kunnen... je bent er dan echt sneller vanaf.

  Ik bel je wel even binnenkort voor de fysio die mij als de beste hielp.

  Groetjes en veel sterkte met je mannetje

  p.s. die fysio kan jou misschien ook wel van dienst zijn ... hij is echt goed

  Ellen elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!