First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 10 maart 2010

Verrassing!

Nét op het punt dat ik vanmiddag het huis wilde verlaten ging de deurbel. Ooohhh... zou het? Ik zat namelijk stiekem wel een beetje te "wachten" op mijn verrassingscadeautje van Ria. Ze vertelde me immers dat het er aan zat te komen?
Maar helaas... vandaag nog niet. Wat dan wel?
De verrassing was net zo groot: ik heb namelijk vandaag mijn Paasruilcadeau al mogen ontvangen. Leuk!

Weet je wat hier alleen nu wel heel erg jammer is? Ik mag er nog niets over vertellen! Ja, dat ik er heel, heel, héél erg blij mee ben, ik werkelijk perfect gepaste cadeautjes heb gekregen, ik er zélf erg leuk mee aan het werk kan en het speciaal voor mij gemaakte handwerkitem vind ik ook echt hartstikke leuk. En het staat ook allemaal al op de foto, maar ja... 5 april pas hé?  ;o)  Erna, mag ik je ook hier ontzettend bedanken voor de cadeautjes die ik van je mocht ontvangen? Top!

Nu is het echter voor mij ook wel een beetje tijd geworden de geschenkjes te versturen. Juist vanmorgen heb ik er een geschikt doosje voor uitgezocht. Morgen dan maar? Maar ja... ook daar mag ik nog niets van laten zien hé?

Om jullie vandaag dan toch maar een plaatje bij mijn tekst te gunnen zet ik er het veel gevraagde recept maar bij. Maar dan nu wel eerst gaan proberen hé? Het is immers bijna weekend (jawel, de week is weer door midden!) en de koek is zeker de moeite waard. Succes!

Traditionele boterkoek

Maak van 250 gram bloem, 225 gram boter, 200 gram basterdsuiker, citroensap en een snufje zout een soepeledeegbal en druk met vlakke hand het deeg gelijkmatig uit in een boterkoekvorm van 24 centimeter middellijn. Druk we wat blanke amandelen in en maak met een vork ruitjes in het deeg. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met melk, plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de boterkoek in 20 minuten op 225’C goudbruin.

13 opmerkingen:

 1. Is het er nog niet ??

  Jammer.dat komt het morgen ! kan niet anders............fijne avond nog groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk, zulke post. Ik ben zo benieuwd... moet ook nog even wachten dus. Nou ja, dat lukt wel hoor. Die boterkoek, misschien dit weekend?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke boterkoek lijkt me dat. Ga ik zeker eens proberen.
  Leuk blog heb je trouwens. Ik kom nog wel eens buurten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om zo verwent te worden! En natuurlijk ook leuk om iemand anders te verwennen...ik ben heel benieuwd. Je blog is leuk geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,
  Nou je maakt me wel nieuwschierig hoor.
  Ik vind je nieuwe blog erg leuk geworden.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het mooi geworden hier en wat een heerlijke taart. Ik vind het jammer dat ik aan het balansen ben ; ( Het ziet er zo superlekker uit !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Moniique
  Je kwam bij mij buurten en dacht ik zal ook even bij jou langs gaan en val ik toch echt met de neus in de boterkoek.
  Heerlijk ik ga hem maken.
  Super leuk bij jou dus ik heb me bij je aangemeld en nog bedankt voor he bezoek bij mij
  fijne dag toegewenst
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt met wat je hebt gekregen... 5 april krijgen we het dus te lezen en te zien ;-)
  Lekker die boterkoek. Misschien ga ik dat dit weekend wel maken...

  Een fijne donderdag!
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor het weer plaatsen van het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook even je recept meegenomen lekker voor Zondag ! dank je wel groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique, bedankt voor je leuke paascadeautjes. Zal er van genieten en volop lekker snoepen. In ieder geval heb ik nu al voorjaar in huis. Heerlijk! Nogmaals bedankt. Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmmm, heb het recept direct opgeschreven en ga het dit weekend maken!!!
  Dank je, Gerdine

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!